Pondělí, 15 dubna, 2024
DomůRecenzeZítra začíná IFA 2015 pro novináře. Co zde uvidíme?

Zítra začíná IFA 2015 pro novináře. Co zde uvidíme?

Výstaviště se pro návštěvníky IFA 2015 otevře sice až v pátek 4. září, dva dny před tím však velcí výrobci ukáží své novinky novinářům. Zítřek tedy bude velmi zajímavý a my budeme u toho. Pojďme se podívat, čeho bychom se mohli dočkat.

Máme v plánu všechny tiskové konference, kde to bude vzhledem ke konektivitě možné, přinést živě v textové a obrázkové formě.

Dostanete tedy informace nejrychleji, jak je to jen možné. Začneme hned brzy ráno, 2. září v 9 hodin začíná tisková konference společnosti Intel.

Ta zde předvede co jiného, než procesory a možná i něco víc. Především se bude jednat o 6. generaci procesorů Core, kterým se říká Skylake.

skylake-laptops

Následovat bude tiskovka od Aceru v 11 hodin. Ten si připravil nové modely telefonů Liquid Z střední třídy s operačním systémem Android. Acer se prý také chystá vstoupit do vod Windows 10 Mobile a mělo by být k vidění několik modelů s tímto systémem. Vedle toho možná i nějaké ty tablety Iconia Tab s Windows 10.

Acer-Liquid-M220

Další prezentací v plném dni je Asus, který začne ve 13 hodin. Zde toho bude více. Vedle notebooků a tabletů se hovoří o ZenFonech, samozřejmostí budou nové hodinky ZenWatch 2 a možná také představí i nový PadFone, telefon, který lze proměnit v tablet nebo i notebook. Ve značení telefonů ZenFone je momentálně pěkný zmatek a určitě ještě nějaký přibude. K vidění bude i nový All-in-One počítač, který již Asus představil na Computexu.

Huawei začne ve 14:30 a částečně se překrývá s Asusem. Minulý týden představil Honor, patřící pod Huawei, nový telefon Honor 7. Od samotného Huawei se očekává představení nástupce tabletofonu Mate 7. Ten by mohl nést jméno Mate 8 nebo Mate S. K vidění jistě bude i Huawei Watch.

Následuje Sony od 16:15, od kterého se čeká jediné. Nová generace telefonů Xperia Z(5), včetně všech odnoží. Předchozí hodinky Smartwatch byly vždy také uvedené na IFA, o nové generaci však zatím není ani slovo. Uvidíme, třeba Sony překvapí.

xperia-z5-premium

Den (a noc) od 19:30 zakončí Lenovo, pod které nyní patří i Motorola. Je otázkou, jestli se budou představovat zařízení obou značek, ale proslýchá se, že ano. Lenovo představí model Vibe P1 s obrovskou 5000mAh baterií. Ve hře je i  designový model X3. Motorola by mohla představit nějaké telefony série Droid.

Lenovo Vibe X3 (3)
Lenovo Vibe X3 (2) Lenovo Vibe X3 (1)

Další den, 3. září, už bude klidnější. V 11 hodin začíná tisková konference Samsung a od 19 hodin opět Samsung, tentokrát akce Unpacked. Co na které události představí, není úplně jasné. Unpacked by se měl zaměřit na nové kulaté chytré hodinky Gear S2.

Samsung_Gear_S2

Nepředstavený je ještě třetí produkt ze záhadného obrázku, který koluje internetem. Že by tablet se zaoblenými hranami?

Samsung

To je prozatím vše, o čem víme a odkud vám přinese živé informace. Následovat bude otevření bran na výstaviště pro návštěvníky a tlačenice u všech stánků. Hlídejte si proto novinky, kde se vše dozvíte.

Novinky z výstavy IFA 2015 vám přinášíme ve spolupráci se společností Intel

intel logo high res 1024x677

Ondřej Košťál
Ondřej Košťálhttp://svetaplikaci.tyden.cz/author/koky/
Dlouholetý redaktor sesterského magazínu PCTuning.cz. Baví ho focení, zajímá se o nejnovější technologie a rád o nich píše. Současně pracuje jako ajťák v jedné státní organizaci. Vlastní zařízení s Androidem, ale nepohrdne ani iOS nebo Windows (Phone).