Pátek, 19 dubna, 2024
DomůNovinkyXiaomi představilo nádhernou Full HD televizi s Androidem, stojí méně než 10...

Xiaomi představilo nádhernou Full HD televizi s Androidem, stojí méně než 10 000 Kč

Značka Xiaomi je známá především cenově atraktivními chytrými telefony a díky komunitě MIUI. Od tohoto výrobce však již brzy bude dostupný také Full HD televizor s operačním systémem Android. Novinka je zmenšeninou loňského modelu Mi TV 2 s UHD rozlišením.

O výrobci Xiaomi slyšíme v poslední době často. Tato čínská společnost si dokázala vybudovat zvučné jméno zejména na domácím trhu, ale poslední dobou pošilhává i po dalších odbytištích včetně toho evropského.
Xiaomi však není jen výrobce chytrých telefonů, ale ve svém portfoliu má také rychlý „ac“ router s 1TB pevným diskem, barevné LED žárovky ovládané aplikací a další spotřební elektroniku.

A pod značkou Xiaomi bude zanedlouho možné zakoupit také další chytrý televizor, nečekejte ale úplnou novinku, nýbrž levnější verzi loňského modelu Mi TV 2 s osekanými specifikacemi. Panel tentokrát dodala společnost Sharp, má úhlopříčku 40″ a rozlišení Full HD 1 920 × 1 080 pixelů. Pozorovací úhly jsou 176° horizontálně i vertikálně, kontrast až 5000:1 a podsvícení je řešeno sestavou LED.

Uvnitř Mi TV 2 40″ najdeme Mediatek MStar 6A908 s čtyřjádrovým procesorem Cortex-A9 a grafikou Mali-450 MP4. Dále nechybí 1,5 GB RAM a 8 GB úložné paměti bez možnosti rozšíření microSD kartami. Z uživatelské paměti si část ukousne operační systém Android 4.4 KitKat s možností pozdější aktualizace na novější verzi Lollipop.

1

Co se konektivity týče, televizor má WiFi a/b/g/n, Bluetooth 4.0, klasický Ethernet a také dva USB porty (jeden 2.0 a jeden 3.0). Vestavěný dekodér zvládá formáty H.265, H.264, MPEG-4 ASP, VP8, MJPEG, Real Video 7/8/9, MPEG-1/2, DD i DTS. Zapomenout nesmíme ani analogový stereo výstup a S/PDIF. Radost naopak neudělá jen analogový tuner, což využití TV v našich podmínkách značně ztěžuje.

Xiaomi začne Mi TV 2 40″ prodávat 31. března za cenu 1 999 juanů, což je v přepočtu asi 9 800 Kč s daní. S novinkou se pravděpodobně setkáme také v nedávno spuštěném e-shopu XiaomiForSale, který je dostupný i uživatelům z České republiky a Slovenska.

[dmalbum path=“/wp-content/uploads/dm-albums/Mi TV 2 40/“/]

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

1 komentář

Diskuze je uzavřena.

Nejčtenější

Poslední komentáře