Čtvrtek, 11 dubna, 2024
DomůNovinkyZaútočili jsme na web islámských radikálů, oznámili hackeři z Anonymous

Zaútočili jsme na web islámských radikálů, oznámili hackeři z Anonymous

Útočníci hlásící se ke skupině Anonymous vyřadili z provozu islamistickou webovou stránku ansar-alhaqq.net. Útok byl podle nich odvetou za nedávné teroristické útoky ve Francii, při kterých zemřelo 17 lidí.

Hackeři napadli web v sobotu a vyřadili ho pomocí tradičně používané metody zvané DDoS, kdy jsou servery vystaveny masivnímu náporu požadavků, které je zahltí a následně ochromí.

Podle médií stránku ansar-alhaqq.net navštěvují převážně francouzsky hovořící islamisté.

Distributed Denial od Service (DDoS) útok Anonymous však radikálům mnoho škod nezpůsobil. Web byl návštěvníkům nedostupný jen hodinu a půl, poté se jeho provoz podařilo obnovit.

Skupina Anonymous vyhlásila válku extremistům v pátek večer prostřednictvím videa na serveru YouTube. Její členové na záznamu slibují, že shodí všechny servery spojené s činností teroristů a napadnou i jejich účty na sociálních sítích.

Nepřehlédněte:

Hackeři z Anonymous vyhlásili válku Islámskému státu a Al-Káidě

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

5 KOMENTÁŘE

  1. Děti z Annonymouse a LizardSquad co znají pod pojmem „hack“ jen DDOS……. Bravo!

  2. Však Borrd má pravdu. DDOS je provařenej, stále omílanej a hlavně fakticky nepáchá škody.

    • DDOS útoky si můžete i od Anonymous koupit za pár stovek 🙂 Ovládají desetitisíce počítačů třeba jsi mezi nimi i ty Borrd.

Diskuze je uzavřena.

Nejčtenější

Poslední komentáře