Úterý, 16 dubna, 2024
DomůNovinkyZákazníci O2 si mohou užívat rychlá mobilní data LTE i v O2...

Zákazníci O2 si mohou užívat rychlá mobilní data LTE i v O2 areně

Datový i hlasový provoz v pražské O2 areně byl vzhledem k velké koncentraci lidí dříve problematický. Zákazníci O2 však nyní pocítí výraznou změnu. Operátor pokryl halu technologií LTE, zároveň zde také posílil kapacitu stávající sítě 3G.

Technologie LTE je v hale vybudována na frekvenci 1 800 MHz s průměrnou rychlostí stahování dat 55 Mb/s, odesílání dat 30 Mb/s a odezvou v řádu 30 – 40 milisekund. HSPA+ technologie pak umožňuje rychlost stahování dat až 42 Mb/s a 5 Mb/s pro nahrávání dat.

Vysílače jsou rozmístěny tak, aby se provoz rozložil podle sektorů a zákazníci mohli volat a sdílet fotky a videa i v plně obsazené areně, tvrdí v tiskové zprávě operátor.

S novými technologiemi se návštěvníci O2 areny mohou seznámit nejen v hledišti, ale také v nově otevřené O2 Extra zóně umístěné v prvním patře u sektorů 115 a 116..

O2 Extra zóna je místem i pro relaxaci, při které si lidé na vystavených telefonech a tabletech podporujících LTE mohou vyzkoušet například aplikaci O2TV Go a sledovat televizní vysílání s kvalitním obrazem až 30 hodin zpětně, nebo zahrát Playstation.

Mezitím si v připravených nabíječkách mohou dobít svůj telefon, aby byl připravený na pořizování fotek a videí během koncertu nebo sportovního utkání.

1 2

Zdroj: TZ O2

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

1 komentář

  1. nechápu na co? čím rychlejší připojení tím rychlejší vyčerpání FUP…. nejsou tady na to tarify a za navýšení FUP utrácí jen blázen

Diskuze je uzavřena.

Nejčtenější

Poslední komentáře