Sobota, 13 dubna, 2024
DomůRecenzeNejlepší hry pro iOS, které vyšly nedávno

Nejlepší hry pro iOS, které vyšly nedávno

Od posledního pozastavení u nejlepších her pro iOS na našem serveru už uplynul nějaký ten pátek a za tu dobu nám neklidný svět her nadělil pořádný kopec zajímavých nových kousků, které bychom si měli přehledně zrekapitulovat, dokud jsou ještě čerstvé.

V našem výběru, jako obvykle, uvádíme výhradně hry, které nás nějakým způsobem zaujaly. Vedle toho samozřejmě dbáme na žánrovou pestrost, takže mezi nimi najdete strategie, sportovní hry, závodní hry, adventury, arkádové hry, logické hry, RPG hry a tentokrát dosti neobvykle i jednoho zástupce her tanečních. Už se těšíte? Nejste sami, pojďme se na to vrhnout!

Zombie Highway 2

V záplavě nekonečných utíkacích her (tzv. endless runner games) by člověk už ani nečekal nějakou inovaci, přesto jsme se jí v tomto žánru nedávno dočkali. Zombie Highway 2 vám namísto koridorového přeskakování kolejí dává volnost v řízení automobilu, jehož prostřednictvím se snažíte dojet co nejdále postkapokalyptickou krajinou. K tomu si přidejte možnost dotírající zombie z kapoty automobilu sestřelovat, nebo je shazovat díky míjení jiných překážek a máte o hit postaráno. Hra je free-to-play a nabízí pořádný kopec různých zbraní a vylepšení.

Zombie-Highway-2-Guide-Nitro

[appbox appstore 892092770]

Banner Saga

Výsledek úspěšné kickstarterovské kampaně Banner Saga se nejdříve ukázal na počítačích, aby se následně usídlil i na našich dotekových zařízeních, za což jsme nesmírně rádi. Ne že by se jednalo o hru roku, to určitě ne, takto komplexní taktickou RPG však na dotekových zařízeních najdete jen zřídka. A kromě toho, ona je to opravdu zábava.

banner-saga

[appbox appstore 911006986]

Turbo Dismount

Odpusťte, ale tohle bude poněkud sadistické. V Turbo Dismout jde o masakrování. Masakrování panáků důmyslnými kousky, k nimž používáte různých druhů automobilů, rozestavených překážek a dalších zajímavých propriet. Ukázka hry je zdarma, doporučujeme zkusit!

turbo-dismount

[appbox appstore 881155044]

The Pyraplex

Kairosoft je renomované vývojářské studio, které se soustředí na jednoduché strategické hry. The Pyraplex přitom jeho rukopis absolutně nezapře. Po vývojářském studiu, fotbalovém týmu, butiku, redakci magazínu, nebo zaoceánské lodi se tentokrát budete starat o malou pyramidu. Zní to lákavě, že?

the-pyraplex

[appbox appstore 919429622]

PBR: Raging Bulls

PBR: Raging Bulls je ten nejlepší simulátor ježdění na býkovi, co byl zatím odhalen. Z herního hlediska se přitom jedná o skvělou arkádu, nebo spíše postřehovou hru, v níž musíte ve správný čas zatáhnout za otěže a příležitostně svého býka třeba i pobídnout. Složitosti v této hře nehledejte, jenom čirou zábavu.

PBR Raging Bulls

[appbox appstore 917715692]

Valiant Hearts: The Great War

Vzpomínka na první světovou válku v podobě hry Valiant Hearts: The Great War se chlapcům z Ubisoftu opravdu povedla. Nejde tak o zajímavé herní principy, hra jako taková je spíše jednoduchá a nenáročná, na mysli máme skvělou grafiku a hodnotnou encyklopedii, z níž se zvídaví hráči dozví takové informace, jaké se v hodinách dějepisu pravděpodobně nedozvěděli.

Valiant-Hearts-2014-09-12-19-24-59-54

[appbox appstore 840190360]

FIFA 15 Ultimate Team

S kartičkami se v posledních měsících roztrhl pytel, jen málokterá hra z tohoto žánru však dokáže zabavit na více než jedno odpoledne. Povedla se třeba Hearthstone a podobný osud potkal i hru FIFA 15 Ultimate Team. V ní namísto fantasy hrdinů sbíráte fotbalisty, skládáte si z nich svůj tým, obchodujete a hlavně hrajete fotbal tak, jak ho znáte z klasické FIFY. Hra je přitom free-to-play v tom nejlepším slova smyslu, což znamená, že si ji skvěle užijete i bez toho, že byste do ní museli něco vrazit.

FIFA 15 Ultimate Team

[appbox appstore 870794720]

Anomaly Defenders

Pakliže ujíždíte na žánru tower-defense, pak vám zcela jistě není cizí série Anomaly, která je asi tou nejlepší sérií věžovek na telefonech a tabletech. Právě tato série v nedávné době dostala přírůstek s názvem Anomaly Defenders, který sice není úplně bez chyby, ale svým předchůdcům rozhodně ostudu nedělá. Zkrátka a dobře, pakliže už jste se s Anomaly zapletli, tohle je další hra na vašem seznamu přání.

Anomaly Defenders

[appbox appstore 894624394]

Puzzle to the Center of the Earth

Což takhle dopuzzlit až do středu Země? Že by to bylo dlouhé a hlavně nudné? Tak to ještě neznáte hru Puzzle to the Center of the Earth, ta má totiž našlápnuto stát se další hlavolamovým hitem. Logická hra stojící rozkročená na pomezí mach3 her a různých Tetrisových hybridů dost možná chytne i vás. Skvělá zpráva je, že ji můžete dát šanci naprosto zdarma. Je totiž free-to-play.

Puzzle-to-the-Center-of-the-Earth-3-e1414090429142

[appbox appstore 905462619]

NHL 2K

Nejvyšší Americká hokejová liga je v plném proudu, takže bylo načase vydat i její mobilní hru. Ta se podle nás povedla více než třeba její bratříček basket, proto ji doporučujeme v podstatě všem sportu chtivým hráčům.

img_0251

[appbox appstore 863269602]

Just Dance Now

Už jsme předznamenali, že v našem dnešním výběru najdete zástupce tanečních her, ještě jsme se vám však nepochlubili, že se jedná o nepřímého sourozence oblíbené konzolové série Just Dance. Hra s názvem Just Dance Now vás neobvyklým způsobem přiměje k tanci na ty největší hity posledních několika měsíců, či let. Stačí si jen vybrat, vzít do ruky telefon a pak se nechat unášet v rytmu Samby… nebo něčeho jiného, samozřejmě.

justdance

[appbox appstore 833517462]

The Silent Age Episode 2

První díl pošmourné sci-fi adventury The Silent Age je už nějaký ten měsíc zdarma mezi námi a nyní se k němu přidává i druhá epizoda, která podle všeho navazuje jak na samotnou tíživou atmosféru, tak i na zajímavé adventurní puzzly. Potěší také skutečnost, že i tato epizoda je k dispozici zdarma.

The Silent Age Episode 2

[appbox appstore 580991034]

Motorsport Manager

Další strategie našeho výběru, tentokrát z prostředí Formule 1, je už z podstaty věci spíše hardcore záležitostí. Budete se v ní starat o svou stáj a to hezky se vším všudy – od shánění sponzorů, až po rozmýšlení závodní strategie a její následné uplatňování.

motorsport-manager-brisbane

[appbox appstore 776865453]

Swap Heroes

Zajímavé RPG s novátorským provedením, ale přesto spíše klasickým herním stylem, který odkazuje na staré dungeony. Po vytvoření udatné družiny se pustíte do víru fantasy nepřátel, jež budete muset porazit promyšlenými strategickými výpady. Pakliže máte rádi tahové strategie s příměsí fantasy, nevadí vám RPG nádech a nejraději vzpomínáte na hry z doby dávno minulé, potom si nemůžete vybrat lépe.

Swap Heroes

[appbox appstore 922783712]

Reckless Racing 3

Docela nenápadná, ale v jádru hodně chytlavá závodní hra Reckless Racing 3, v níž se k cíli a vysněnému prvnímu místu v závodech budete přibližovat hlavně šikovným driftováním. Součástí je i spousta zajímavých automobilů a frajeřinky typu srážení patníků. A o vítězi se samozřejmě rozhoduje až do poslední vteřiny!

Reckless Racing 3

[appbox appstore 882453590]

Five Nights at Freddy’s

Five Nights at Freddy’s několik týdnů trůnila v žebříčku nejprodávanějších her pro iOS na jeho úplném vrcholu. Proč? Protože lidi se rádi bojí a tahle hra je prostě úžasný horor, který vás vyleká, jako se to předtím nepovedlo žádné jiné mobilní hře.

Five Nights at Freddy's

[appbox appstore 912536422]

Lucie Jiříková
Lucie Jiříková
Redaktorka na volné noze se zájmem o mobilní technologie, videohry, knihy, sport a zdravý životní styl.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře