Sobota, 20 dubna, 2024
DomůNovinkyMinimalistická klávesnice Minuum Keyboard se naučila česky

Minimalistická klávesnice Minuum Keyboard se naučila česky

Jednou z největších výhod operačního systému Android je možnost náhrady standardní předinstalované softwarové klávesnice některou z mnoha dostupných alternativ. Jednou takovou je i Minuum Keyboard, která nabízí netypické rozložení znaků a vlastní sadu gest pro rychlejší psaní.

Klávesnice by měla ve své nové verzi podporovat konečně také češtinu. Nám se ji bohužel nepodařilo zprovoznit, ale třeba budete mít větší štěstí.

Až doposud byl největší nevýhodou klávesnice Minuum Keyboard chybějící slovník pro predikci textu v českém jazyce. S uvedením nové verze 2.14 je tento nedostatek minulostí a klávesnici tedy mohou bez omezení používat i čeští uživatelé.

Podpora češtiny je uvedena jak v popisu novinek na Google Play, tak na oficiálních stránkách vývojářů. V nastavení se nám češtinu ale nepodařilo dohledat a tak jsme ji nemohli otestovat. Kde je zakopaný pes, nevíme. Ale třeba na to přijdete vy. Dejte nám vědět v komentářích.

Kromě podpory nových jazyků nová verze Minuum Keyboard údajně přináší také rychlé přepínání mezi klávesnicemi a vylepšenou autokorekci.

[appbox googleplay com.whirlscape.minuumfree]

[appbox googleplay com.whirlscape.minuumkeyboard]

Češtinu ve výběru jazykových balíčků nikde nevidíme. Vy ano?

update, 23.10 – výrobce chybu napravil a mezi jazyky už je na výběr také čeština 

Screenshot_2014-10-22-19-09-27 Screenshot_2014-10-22-19-09-33

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

2 KOMENTÁŘE

Diskuze je uzavřena.

Nejčtenější

Poslední komentáře