Sobota, 20 dubna, 2024
DomůNovinkySupermobil pro milionáře. Vertu for Bentley stojí 345 000 Kč

Supermobil pro milionáře. Vertu for Bentley stojí 345 000 Kč

Výrobce luxusních telefonů Vertu představil ve spolupráci s automobilkou Bentley nový smartphone. Jmenuje se Vertu for Bentley a výbavou se může měřit s těmi nejlepšími mobily současnosti.

Nové Vertu rozhodně není smartphone pro každého. Krom svébytného designu, který kombinuje stříbrný titanový rám s prošívanou telecí kůží s diamantovým vzorem, je to především hodně drahá záležitost. Základní model stojí 12 500 euro, tedy v přepočtu zhruba 345 000 korun.

Za tyto peníze zákazník dostane smartphone s čtyřjádrovým procesorem Snapdragon 801, který se stará o pohon operačního systému Android 4.4 KitKat. Luxusní novinka má i parádní Full HD displej s úhlopříčkou 4,7 palce (473 ppi), samozřejmě krytý safírovým sklem, a třináctimegapixelový fotoaparát s duálním bleskem. Kapacita baterie je 2 275 mAh, takže výdrž asi nebude žádný zázrak, ale s definitivními soudy musíme počkat na testy.

Telefon je dále vybaven 64 GB vnitřní paměti, podporou LTE a špičkovými stereo reproduktory, na jejichž vývoji se podílela firma Bang & Olufsen. Pověstnou třešinkou na dortu je pak služba Conciérge, v rámci které osobní asistent na telefonu vyřeší téměř jakýkoli požadavek zákazníka

Smartphone Vertu for Bentley je vyroben v limitované edici čítající pouhých 2 000 kusů, případní zájemci by si tedy měli pospíšit.

gsmarena_001

gsmarena_002

 

Zdroj: GSMArena

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

2 KOMENTÁŘE

Diskuze je uzavřena.

Nejčtenější

Poslední komentáře