Čtvrtek, 11 dubna, 2024
DomůRecenzeVýběr: Aplikace na úpravu videa v telefonu zdarma

Výběr: Aplikace na úpravu videa v telefonu zdarma

Znáte to asi taky. Na svém chytrém telefonu natočíte video a potřebujete ho trošku zeditovat. Tu vám pár sekund stopáže přebývá, tady by se zase hodila nějaká pěkná stylizace.  Ať už to má být barevný filtr, seskupení několika videí a obrázků do jedné koláže, nebo třeba doplnění o titulky či popisky.

Dříve jsme pro veškeré úpravy museli podstupovat zdlouhavou cestu, která vedla od přehrání videa do počítače a jeho úpravu tam, až k navrácení již upraveného videa na displeje našich obrazovek buď skrze USB kabel, nebo složitým přeposíláním na různá on-line uložiště (uloz.to, Dropbox a spol.), případně na maily a tak dále.

Doba naštěstí pokročila a pokud vyloženě nechceme provádět úpravy mimo svůj telefon, nemusíme. Na obchodech s aplikacemi se nachází celá řada zajímavých kousků, které nám umožní upravovat videa přímo v našich chytrých telefonech, ať už jsme kdekoliv. Editace prostřednictvím těchto aplikací je navíc jednoduchá a rychlá, proč si tedy přidělávat práci?

V našem článku jsme se zaměřili na aplikace zdarma, proto si všechno můžete vyzkoušet pěkně na vlastní kůži a sami se rozhodnout, kterou z nich budete používat.

VidTrim

Naprosto jednoduchá aplikace, v níž můžete videa ořezávat a měnit jejich velikost a kvalitu. Ovládání je jednoduché, doba zpracování docela krátká. Pokud se svá videa nechcete upravovat komplexněji, potom vám VidTrim bude sloužit dobře. Profesionální verze přichází s pokročilými funkcemi jako jsou filtry či konvertování videí do mp3 souborů, tyto funkce však najdete i u aplikací zdarma.

vidtrim

[appbox googleplay com.goseet.VidTrim]

[appbox googleplay com.goseet.VidTrimPro]

Video Collage

Opět docela jednoduchá a přístupná aplikace. Už podle názvu je zřejmé, že se soustřeďuje na tvorbu koláží – v aplikaci můžete jednoduchým způsobem naaranžovat dvě a více videí do různě velkých rámečků, které lze doplnit ještě fotkami. Když si s koláží dostatečně pohrajete, můžete dosáhnout profesionálních výsledků. Videa jako taková však před tvorbou koláže budete muset poupravit v jiné aplikaci, Video Collage žádné úpravy neumožňuje.

video-collage

[appbox googleplay com.outthinking.vediocollage]

[appbox appstore 712175767]

[appbox appstore 722633887]

MediaConverter

Máte video ve formátu mp4 a hodilo by se vám dostat ho do formátu například avi? Pro aplikaci MediaConverter to není žádný problém. Tato aplikace dokáže velice rychle převést videa do formátů mp3, mp4, ogg, 3gp, avi, mpeg a dalších.

media-converter

[appbox googleplay com.AndroidA.MediaConverter]

Vidstitch

Vidstitch je na ovládání naprosto jednoduchá, ale přitom šikovná aplikace, která vám do videí umožní vkládat rámečky, nebo z nich vytvářet působivé koláže a rovnou je sdílet na různých sociálních sítích.

vidstitch

[appbox googleplay com.vidstitch]

[appbox googleplay com.vidstitch.pro]

[appbox appstore 712908978]

[appbox appstore 716816651]

Magisto

Vysoce efektivní aplikace, v níž si prostřednictvím několika rychlých kliknutí pro výběr příslušných videí a stylu včetně muziky a uvítacího nadpisu, můžete nechat vytvořit sestřih, který i bez velkých časových investic vypadá opravdu působivě. Kdo s Magistem někdy pracoval, jistě nám dá za pravdu.

magisto

[appbox googleplay com.magisto]

[appbox appstore 486781045]

KineMaster

Také obdivujete, jak v televizi někdy jedno video efektně přechází v druhé například zúžením a následným roztažením rámečku? Tak si něco takového vytvořte také! Stačí k tomu pár zajímavých videí, zadat je do stopy a nakonec vybrat styl, v němž se jednotlivá videa na obrazovce budou střídat. Výsledek? Neodolatelný mix, na nějž vaši kamarádi a známý budou dlouho vzpomínat!

kinemaster

[appbox googleplay com.nexstreaming.app.kinemasterfree]

KlipMix

KlipMix je balení jednoduchého ořezávače videí, konvertoru zvuku z videí do MP3 a především malého mixážního pultíku, na němž svá videa můžete spojit se svým oblíbeným songem, nebo jiným zvukovým pozadím. To se opravdu hodí.

klipmix

[appbox googleplay com.movisoft.klips]

Video Show

Aplikací Video Show se pomalu dostáváme k aplikacím té nejvyšší kvality. Video Show vám umožní střih videa i jeho editaci včetně vkládání titulku, hudby a vlastního komentáře, což můžete doplnit ještě jedním ze zajímavých filtrů.

videoshow

[appbox googleplay com.xvideostudio.videoeditor]

[appbox googleplay com.xvideostudio.videoeditorprofree]

[appbox googleplay com.xvideostudio.videoeditorpro]

AndroidVid

Jedna z nejlepších aplikací pro editaci videí vůbec. Umí prakticky všechno, co dříve vyjmenované aplikace a k tomu ještě něco navíc. V AndroidVid videa můžete stříhat, doplňovat je o zvukové stopy, vkládat do nich nadpisy a poznámky, volit nejrůznější barevné filtry, konvertovat je do formátů mp4, 3gp, avi, flv, mov, mpg, wnv a vob a měnit i jejich rozlišení a kvalitu. Některé pokročilé funkce jako například barevné filtry jsou v AndroidVid k dispozici pouze po zakoupení tzv. „pro verze“, i v základu je však tato aplikace velice šikovná.

androidvid

[appbox googleplay com.androvid]

Video Star

Aplikace Video Star toho neumí moc, ale to co umí, umí zatraceně dobře – podkreslování videí zajímavými songy. Video po nahrání můžete doplnit o zvukovou stopu. V nabídce samotné aplikace je spousta písniček od známých umělců i méně známých interpretů, pochopitelně za některé z nich si musíte nějakou tu kačku připlatit. Na Video Star se nám osobně nejvíce líbila naprostá přístupnost aplikace – video si v ní dokáže upravit opravdu kdokoliv.

video-star

[appbox appstore 438596432]

Capture

Capture pracuje v podstatě na tom samém principu jako aplikace Video Star – v prvním kroku zachytíte video, v tom druhém zvolíte od jakého místa se má přehrávat a jaká muzika ho bude podkreslovat a jelikož aplikace úzce spolupracuje se serverem Youtube, finální výsledek na tento videoserver nakonec můžete lehce přidat – i s krátkým popiskem a určením vaší polohy.

capture

[appbox appstore 576941441]

Cute Cut

Máte iPad? Tak tohle je přímo perfektní aplikace, kterou si určitě nenechte ujít. V Cute Cut si můžete videa doplnit muzikou, pozadím i texty, nechat je proskočit obrázky, sestavit fotokoláž na video-pozadí a spoustu dalších věcí. I sebesložitější úpravy jsou zde přitom velice jednoduché, protože aplikace využívá editaci prostřednictvím několika vrstev, z nichž každou editujete zvlášť.

cute-cut

[appbox appstore 583555212]

Action Movie FX

Spíše než seriózní aplikace na editaci videí je Action Movie FX legrácka, díky níž můžete svá videa doplnit například o invazi maxi pavouka, napadení země mimozemskými drony, dopad ničivého roje meteoritů a mnoho dalších akčních efektů. Vaše snímky díky tomu dostanou hollywoodský nádech i bez toho, že byste do natáčení lili miliony dolarů.

action-movie-fx

[appbox appstore 489321253]

Naše typy na editaci videí v mobilech už máte. A co vaše typy? Používat nějakou šikovnou editační aplikaci, kterou jsme v našem článku nezmínili? Dejte nám o ní vědět!

Martina Lipertová
Martina Lipertová
Redaktorka na volné noze, ale především vášnivá hráčka videoher na všech myslitelných herních platformách včetně Androidu a Applu.
Další články

4 KOMENTÁŘE

  1. Opět stejná autorka a opět totální ignorace Windows phone! Proč se rovnou nepřejmenujete na Svět jablečnýho androida?

  2. Dobry den, zadna z aplikaci, ktere v clanku zminuji, pro Windows Phone bohuzel neni. Pokud by nektera z nich byla, urcite bych jeji verzi pro Windows Phone v clanku zminila. O Windows Phone se vsak v clanku nezminuji a na tuto skutecnost navic upozornuji i ikonkou v uvodu clanku – ta dava ctenaru najevo, kterymi platformami se clanek zabyva, takze nemusi plytvat casem na jeho procitani, pokud jeho platforma zahrnuta neni.

    Bohuzel neni v silach jedineho autora pojmout aplikace (byt i jen ty, ktere se vazi k jedinemu tematu), na vsech mobilnich platformach. Nepiseme totiz tzv. od stolu. To znamena, ze vsechny zminovane aplikace poctive zkousime na vsech uvedenych platformach, coz samozrejme vyzaduje nemale mnozstvi casu. Vedle toho ani nechceme, aby se aplikace v nasich clancich obejvovaly jenom proto, abychom si vzdy mohli odskrtnout vsechny mobilni platformy. Verime, ze toto je ten jediny a spravny pristup a doufame, ze to pochopite a ze nam diky tomu skutecnost, ze se nektere nase clanky WP venuji a jine ne, prominete.

    Tuto platformu urcite neopomijime – ba naopak, je pro nas stejne dulezita, jako platforma Android a iOS, viz. napriklad vyber her pro Windows Phone atd. Jen se to ted bohuzel seslo tak, ze aplikace, ktere jsme meli vyhlidle, pro WP nejsou dostupne.

  3. Kaslat na Microsoft Nokia ala MS Phobia … Stejne to ti lide pouzivaji prevazne jen na telefonovani nebo nejake ty zpravicky.

  4. […] Pakliže se nechcete některých videí a fotografií ve svém telefonu vzdát, můžete místo na disku ušetřit ještě tím, že snížíte jejich rozlišení či kvalitu. Také pomáhá oříznou a vyhodit nepotřebné části videa atd. Typy na aplikace, s nimiž můžete upravovat videa a měnit jejich velikost či rozlišení, najdete zde. […]

Diskuze je uzavřena.

Nejčtenější

Poslední komentáře