Pátek, 12 dubna, 2024
DomůRecenzeFlash Player pro Android - jak na sledování videí?

Flash Player pro Android – jak na sledování videí?

Flash Player. Je na něm závislé přehrání každého druhého videa na internetu a to včetně on-line vysílání některých významných televizí a dalších zajímavých programů. I přesto (a nebo právě proto) je s Flash Playerem spousta problémů. Pokud vás Flash Player také trápí, už nezoufejte. V tomto článku vám prozradíme jak si do svého telefonu nebo tabletu Flash Player pohodlně nainstalujete, případně jak celou instalací elegantně obejdete.

Hlavním problémem Flash Playeru je skutečnost, že ho společnost Adobe stáhla z obchodu Google Play, neboť ho nechystá nadále vyvíjet a podporovat (Flash Player by do budoucna měl být nahrazen HTML5, obměna ovšem neprobíhá tak rychle, jak bychom si představovali). Pokud tedy chceme Flash Player stáhnou a nainstalovat, musíme se obrátit na archivy společnosti Adobe.

Jak stáhnout a nainstalovat Flash Player na Android?

1. Ve svém telefonu nebo tabletu přejděte na archivy společnosti Adobe kliknutím zde, nebo v prohlížeči svého telefonu či tabletu nechte vyhledat slovní spojení: „archived flash player versions“ a poté si rozklikněte stránku, která vám ve výpisu vyjede jako první.

2. V archivu společnosti Adobe najděte Flash Player pro verzi Androidu, kterou máte aktuálně ve svém mobilu/tabletu (Flash Player pro Android se nachází až v druhé polovině archivu). Pokud je tedy vaše mobilní zařízení vybaveno např. 2.2, stáhněte si soubor „Flash Player 11.1 for Android 2.x and 3.x (11.1.111.73)“ – to znamená program v té nejnovější dostupné verzi.

3. Jakmile se soubor stáhne, klikněte na něj a nainstalujte ho. Pokud se vám telefon sekne, restartujte ho a akci zopakujte.

Pozn.: Pokud váš mobil odmítá stáhnout aplikaci mimo Google Play, je třeba povolit stahování z cizích zdrojů v Nastavení telefonu – záložka Zabezpečení – Neznámé zdroje.

Nyní by už měl Flash Player běžně fungovat. Náš návod na rozběhnutí Flash Playeru v mobilu nebo tabletu je použitelný u většiny telefonů a tabletů s Androidem, je ovšem nutné, aby ho prohlížeč podporoval. Často to znamená, že se budete muset zbavit standardního prohlížeče Google Chrome a video si pouštět na nestandardním prohlížeči.

POZOR: Tento návod nepopisuje, jak umožnit podporu Adobe Flash v Androidu 4.4 KitKat!

Jak spustit Flash Player na telefonech a tabletech s Androidem 4.4 KitKat?

1. Pokud jste měli nainstalovaný nějaký Flash Player, ze svého mobilu ho odinstalujte.

2. Otevřete si Google Play a stáhněte si prohlížeč Dolphin.

Pozn.: Není na škodu stáhnout také Dolphin Jetpack, který řeší kompatibilitu s přehrávačem Flash Player.

[appbox googleplay mobi.mgeek.TunnyBrowser]

[appbox googleplay com.dolphin.browser.engine]

3. Stáhněte si pirátskou verzi Flash Playeru na stránce zde.

4. Povolte Flash v prohlížeči Dolphin (Menu-Nastavení-Obsah webu – Flash Player – Povoleno).

Jak spustit videa bez nutnosti instalování Flash Playeru?

Zdaleka nejjednodušší rada našeho článku. Pokud se chcete vyhnout veškerým zdlouhavým instalacím, ale přesto si chcete užít videa podporovaná Flash Playerem, potom stačí, abyste navštívili Google Play a stáhli si speciální prohlížeč FlashFox – Flash Browser.

flash-fox-flashovy-prohlizec

FlashFox – Flash Browser funguje jako každý jiný prohlížeč, ale navíc je v něm zabudován Flash Player a tak nebudete rušeni požadavky o jeho nainstalování.

Skvělou zprávou je navíc to, že FlashFox – Flash Browser je na Google Play k dispozici ke stažení zdarma, nebo za symbolický poplatek necelých 50 korun, který vám odstraní reklamní banner na spodku obrazovky.

[appbox googleplay mobi.browser.flashfox]

[appbox googleplay mobi.browser.flfoxpro]

Martina Lipertová
Martina Lipertová
Redaktorka na volné noze, ale především vášnivá hráčka videoher na všech myslitelných herních platformách včetně Androidu a Applu.
Další články

5 KOMENTÁŘE

  1. Čau jde ňák nainstalovat flash player do androida 4.2 ? Dík za odpověď

  2. Ahoj, stahni si a nainstaluj posledni verzi flashe pro Android 4.0 (navod cislo 1) a pak si stahni Dolphin Browser nebo Boat Browser – melo by to jit i pres jine prohlizece, jediny Chrome s tim ma problem. A nebo rovnou ten Flash Fox. Nejsem si jista, ale Dolphin Browser mozna bude nabizet primo nejaky plug-in.

Diskuze je uzavřena.

Nejčtenější

Poslední komentáře