Čtvrtek, 24 října, 2024
DomůNovinkyZalman představil externí box s WiFi, který dokáže nabít smartphone nebo tablet

Zalman představil externí box s WiFi, který dokáže nabít smartphone nebo tablet

Nabídka firmy Zalman byla rozšířena o externí box, který zajišťuje nejen pohodlné přenášení dat uložených na HDD nebo SSD, ale nabízí i funkci nabíječky mobilních zařízení a navíc je vybaven bezdrátovým rozhraním. Výrobce si jej cení na 1 690 korun s DPH.

Box používá nejen USB 3.0 pro klasické připojení pomocí kabelu (podporovány jsou až 2TB pevné disky s rozhraním SATA 3 Gb/s), ale i rozhraní WiFi 802.11 b/g/n a také vlastní baterii typu li-pol s kapacitou 5 200 mAh. Ta umožňuje nejen relativně dlouhý provoz (údajně až 6,5 hodiny), ale i dobíjení mobilních zařízení, což oceníte na cestách.

Skrze technologii WiFi může uživatel bezdrátově přenášet data současně až na pět smartphonů a tabletů. Aplikace Z-Drive Air dostupná v App Store a Google Play nabízí streamování multimediálních souborů, čtení a zápis dat z disku/na disk, správu souborů a rychlý náhled fotek, filmů a hudby. Box může fungovat také v režimu Bridge, a tedy poskytnout internetové připojení z jiné sítě WLAN.

Cena novinky Zalman ZM-WE450 byla stanovena na 1690 Kč s daní. Záruka je dvouletá.

[appbox appstore id824011371]

[appbox googleplay com.zalman.ZDriveAir]

ZM-WE450_mini

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře