Pondělí, 15 dubna, 2024
DomůNovinkySamsung Galaxy S5 nabídne rozlišení 2560 × 1440 px. Prodávat se začne...

Samsung Galaxy S5 nabídne rozlišení 2560 × 1440 px. Prodávat se začne koncem dubna

V databázi benchmarku GFX od Kishonti se objevily (a zase zmizely) informace o neznámém smartphonu Samsungu. Okamžitě se začalo spekulovat o tom, zda náhodou nešlo o připravovaný top model Galaxy S5. Nasvědčovala by tomu zveřejněná konfigurace.

Ve výsledcích populárního benchmarku se před několika hodinami objevil neznámý Samsung s typovým označením SM-G900S.

Utajovaný Android byl vybavený displejem s vysokým rozlišením 2K (2560 × 1 440 obrazových bodů), což by znamenalo vskutku extrémní jemnost 560 ppi. Dnešní top modely včetně Nexusu 5 se zpravidla mohou pochlubit hustotou 442 ppi.

Operační systém v neznámém telefonu byl použit v aktuální verzi 4.4 KitKat. Procesor byl Qualcomm Snapdragon 800 taktovaný na 2,5 GHz.

O Galaxy S5 se poslední týden hovoří zejména v souvislosti s kovovým krytem, jehož výroba byla údajně již zadána společnosti Catcher, která vyrábí konstrukce pro iPady a produkty HTC.

Nejasný je zatím termín představení a prodeje nového vrcholného Samsungu. Eldar Murtazin, který má v oblasti telekomunikací špičkové kontakty, nyní na Twitter napsal, že Galaxy S5 se začne prodávat koncem dubna.

Samsung-Galaxy-S-5

2 1Zdroj: 1 2

 

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

2 KOMENTÁŘE

  1. Na co je člověku jemnost 560 ppi ? když teda na ten dispej nechce koukat pod lupou ?

Diskuze je uzavřena.

Nejčtenější

Poslední komentáře