Čtvrtek, 11 dubna, 2024
DomůNovinkyGoogle aktualizoval Google Maps pro Android. Navrací funkci pro stažení map k...

Google aktualizoval Google Maps pro Android. Navrací funkci pro stažení map k offline použití

S novou verzí map Google pro mobilní přístroje s Androidem někteří uživatelé spokojení nebyli. Důvodem byla chybějící funkce, která umožňovala stažení mapových podkladů a jejich následné používání offline, což se hodilo zejména v zahraničí, kde se datový roaming může výrazně prodražit.

Stížností bylo asi nakonec tolik, že Google po pár hodinách vydal aktualizaci, která tlačítko navrací zpět. Už tak není zapotřebí využívat užitečný fígl s vyhledávacím polem, o kterém jsme psali včera ZDE.

Pokud nyní chcete uložit požadovanou oblast, klikněte na vyhledávací pole a posuňte stránku úplně až dolů, kde se nově nachází volba „Make this map are available offline“.

Pak už postačí jen kliknout a mapa se uloží do paměti telefonu. Moc praktický sice tento postup není, ale pořád lepší, než neustále vepisovat termín „ok maps/okay maps“

Aplikaci není potřeba aktualizoval přes Google Play, Google se o vše postará na pozadí, nemusíte nic hlídat.

Nexus

Zdroj: Google 

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

1 komentář

  1. V nové verzi je cachování dost na nic. Jako dříve je to omezené co do velikosti, není vidět oblast a hlavně vypadá to, že ukládaná oblast je menší a kdo ví kolik oblastí lze uložit, jestli náhodou uložením jiné oblasti nepřepíšu oblast uloženou dříve.

Diskuze je uzavřena.

Nejčtenější

Poslední komentáře