Čtvrtek, 2 května, 2024
DomůNovinkyWhatsApp překonal hranici miliardy uživatelů měsíčně

WhatsApp překonal hranici miliardy uživatelů měsíčně

Komunikační aplikace WhatsApp stále roste. Aktuálně ji má ve svých mobilech a tabletech více než miliarda uživatelů, což znamená, že si ji v posledních pěti měsících stáhlo sto milionů lidí. Popularita virtuálního kecálka začala strmě stoupat poté, co jej za 12 miliard dolarů koupila společnost Facebook, které patří stejnojmenná a nejpopulárnější sociální síť světa.

Zářný výsledek WhatsAppu oznámil na Facebooku spoluzakladatel projektu Jan Koum. Od února 2014, kdy aplikace přešla pod křídla Facebooku, se její stahování více než zdvojnásobilo. Nyní má miliardu aktivních uživatelů a do budoucna se zřejmě dočkáme dalšího růstu.

Důležité je, že se WhatsApp postupně vyvíjí a doplňuje užitečné funkce. Před nedávnem firma například zavedla možnost označovat zprávy jako nepřečtené a uživatelé mohou posílat zprávy také ze svých počítačů. Zrušen byl i roční dolarový poplatek.

WhatsApp umožňuje mezi mobily nejrůznějších značek zasílat textové zprávy podobné SMS bez poplatků. Služba využívá stejný mobilní internetový tarif, jaký se používá k prohlížení e-mailu a surfování na internetu. Navíc umožňuje zprávy posílat i s fotkami, videozáznamy či zvuky.

[appbox googleplay com.whatsapp]

[appbox appstore 310633997]

[appbox windowsstore appid 9wzdncrdfwbs]

Screenshot-2015-10-08-13.01.15-752x490

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře