Čtvrtek, 11 dubna, 2024
DomůNovinkyGoogle dostal své kamery až na Mont Blanc, výsledek shlédnete v Google...

Google dostal své kamery až na Mont Blanc, výsledek shlédnete v Google Street View

Google neustále rozšiřuje galerii Google Street View. Po miniaturní Říši zázraků, Lochneském jezeru nebo předních českých památkách jako je Klementinum poslal své kamery na nejvyšší horu Evropy, Mont Blanc (4809 m. n. m.).

Kvůli tomuto konkrétnímu projektu Google spřáhl síly s několika profesionálními fotografy, ale také s lyžaři, horolezci a běžci. Výsledkem jsou unikátní záběry pořízené v různých ročních obdobích a to na místech, kam se běžný člověk třeba ani nedostane. Vybraná místa si navíc můžete prohlédnout z pohledu lyžaře, chodce nebo běžce a ještě více se tak do záběrů vžít.

Vedle Mont Blanc se můžete podívat také na Mer de Glance. Google na svém blogu uvedl, že záběry nepovažuje pouze za skvělou možnost vzdělávání pro současnou generaci lidí, ale také za jeden z možných prostředků, jak lidé v budoucnosti budou moci zjistit, kterak se hory za tu dobu změnily.

Pro vlastní prohlídku pokračujte zde.

mont-blanc

Martina Lipertová
Martina Lipertová
Redaktorka na volné noze, ale především vášnivá hráčka videoher na všech myslitelných herních platformách včetně Androidu a Applu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře