Neděle, 14 dubna, 2024
DomůNovinkyPowerbanka od Xiaomi dobije smartphone i přenosný počítač

Powerbanka od Xiaomi dobije smartphone i přenosný počítač

Čínská značka Xiaomi uvádí na trh novou externí baterii, kterou oceníte všude tam, kde není dostupná přípojka do elektrické sítě. Určena je nejen k dobíjení chytrých telefonů a tabletů, ale i dalších zařízení, jako třeba mp3 přehrávačů či notebooků.

Nová powerbanka společnosti Xiomi má kapacitu 20 000 mAh a podporuje rychlé dobíjení Quick Charge 2.0 od společnosti Qualcomm, takže by se do plné kapacity měla dobít za 5 hodin. Podle výrobce dokáže jednou doplnit šťávu MacBooku, sedmkrát iPhonu 6 a třikrát iPadu Mini. Kromě vysoké kapacity patří k jejím výhodám také to, že obsahuje dva výstupní konektory USB (5.1 V a 3,6 A). Uživatel tedy může nabíjet dvě zařízení současně, pokud bude potřebovat. Stav nabití indikuje několik LED.

Baterie má hmotnost 338 gramů, v batohu či kabelce tak o ní nebudete ani vědět. Zároveň si zachovala i kompaktní rozměry: 142 × 73 × 22 mm.

Xiaomi PowerBank 20 000 se začne prodávat v následujících dnech. Cena je stanovena na 149 juanů (580 Kč bez DPH).

59s

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

2 KOMENTÁŘE

  1. Jakto, že 20,000 banka nabije 1810 baterku jen 7x? kam se ztratila ta zbylá 1/3 kapacity?

Diskuze je uzavřena.

Nejčtenější

Poslední komentáře