Sobota, 20 dubna, 2024
DomůNovinkyApple vydělává stále nejvíc, výrobci smartphonů s Androidem dřou bídu s nouzí

Apple vydělává stále nejvíc, výrobci smartphonů s Androidem dřou bídu s nouzí

Nově zveřejněná čísla týkající se prodejů chytrých telefonů za druhé čtvrtletí ukazují, že více někdy znamená méně. Apple s úsporným portfoliem má oproti výrobcům přístrojů se systémem Android daleko větší zisky.

Zhruba tisíc společností vyrábí chytré telefony. Pouze jedna však sklízí téměř veškerý zisk tohoto odvětví – a to americká firma Apple. Podle serveru Bloomberg měl výrobce iPhonů ve druhém kvartálu největší podíl na provozním zisku, a to 90 procent. Na druhém místě skončil Samsung. Další společnosti už víceméně paběrkovaly a jejich zisk byl minimální.

Pro uživatele to není příliš dobrá zpráva. Data ukazují, že Apple i přes štíhlou nabídku iPhonů vlastně nemá konkurenci, což je vždycky špatně. Kvůli katastrofálním finančním výsledkům to nevypadá vůbec dobře s HTC, neuspokojivě si dlouhodobě vede i Sony.

Pokud se japonská firma nedostane ani v roce 2016 do zisku, je velmi pravděpodobné, že úplně skončí s výrobou chytrých mobilů. Před několika dny to připustil generální ředitel Sony, Kazua Hira.

-1x-1

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře