Čtvrtek, 11 dubna, 2024
DomůNovinkyFOTO: Takhle vypadá špičková Lumia 950 s Windows 10 Mobile

FOTO: Takhle vypadá špičková Lumia 950 s Windows 10 Mobile

Přestože se nové Lumie 950 s velkou pravděpodobností dočkáme až v polovině října, už nyní si díky portálu WMPowerUser můžeme udělat představu o tom, jak bude vypadat.

Známý americký web zveřejnil podobu chystané Lumie 950, která je také známa pod interním názvem Talkman. Uniklé rendery ukazují, že Microsoft se nevzdá designu, s kterým přišla ještě Nokia a chystaná novinka naváže na předešlé modely polykarbonátovými kryty.

Pokud se vše potvrdí, Lumia 950 bude skvěle vybavený smartphone. Podle dostupných zpráv nabídne 5,2palcový displej typu OLED s ultravysokým rozlišením QHD a šestijádrový Snapdragon 808. Operační paměť má mít kapacitu 3 GB, uživatelská potom 32 GB. Telefon má podporovat paměťové karty.

Hlavní fotoaparát s technologií PureView by měl dostat rozlišení dvacet megapixelů, dále nemá chybět nový konektor USB Type-C, podpora bezdrátového nabíjení Qi nebo skener oční duhovky Iris. Vyměnitelná baterie smartphonu má mít kapacitu 3 000 mAh. Server WMpowerUser zveřejnil i přesné proporce. Lumia 950 bude mít rozměry 145,6 × 73,4 × 9 milimetru.

Microsoft představí své nové chytré telefony s operačním systémem Windows 10 Mobile 19. října na tiskové konferenci v New Yorku.

2 1

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře