Recenze: mobile-pocket, aplikace pro všechny věrnostní karty


Recenze: mobile-pocket, aplikace pro všechny věrnostní karty

Určitě to znáte, v každém obchodě vám nabízí věrnostní kartu, na kterou je možné sbírat tížené bodíky. V některých případech to může být ku prospěchu a především ženy tyto karty rády vlastní. Ale co když už jich je moc? Pak vypadají peněženky, jako přeplněné a nafouklé boule. A věřte mi, opravdu vím, jak to vypadá. Nehledě na to, že je to nepraktické a většinou když chcete najít tu správnou kartu, tak vám to nějaký čas zabere. Jak je možné tomuto předejít? Jednoduše, je přece doba chytrých telefonů, které umí cokoliv si zamaneme.

Představení mobile-pocket

Především ženy, ale samozřejmě i muži uvítají recenzovanou aplikaci. Jedná se totiž o aplikaci, která pojme všechny vaše věrnostní karty. Nutná podmínka pro vložení karty a její uplatnění je čárový kód. Při otevření aplikace vás čeká jednoduché a intuitivní prostředí. Po vložení záznamů na úvodní obrazovce naleznete výpis všech dostupných karet. Hledání mezi nimi je mnohonásobně jednodušší než v přeplněné peněžence. A pokud jich máte opravdu mnoho, můžete využít vyhledávajícího políčka, které udělá všechnu práci za vás.

Screenshot_2014-02-12-18-19-30 Screenshot_2014-02-12-18-10-36

Přidání nové věrnostní karty

Jestliže si přejete přidat novou věrnostní kartu, využijte k tomu malé plus v dolní části. U systému iOS se přidání nové karty nachází v pravém horním rohu. Přidávání nových záznamů je jednoduché, v systému je mnoho přednastavených karet a dokonce je možné mezi nimi i hledat. Pokud se i přes rozsáhlou databázi karta v systému nenachází, je možné si přidat svoji vlastní. Při testování jsme si všimli, že zde není například věrnostní karta do Hudy sportu.

Stěžejní částí na přidání nové karty je vypsání čárového kódu. Není však nic jednoduššího než si čárový kód oskenovat fotoaparátem a aplikace sama políčko vyplní. Poté již stačí odklepnout souhlas a karta je uložena v zařízení.

Screenshot_2014-02-12-18-12-06 Screenshot_2014-02-12-18-14-10

Nastavení aplikace a metody skenování

Nastavení aplikace toho v sobě neskrývá mnoho převratného. Co však hodnotím kladně, tak synchronizaci. Je možné zde uložit emailovou adresu, a po vložení emailu do každého zařízení, ať už se jedná o iOS či Android, máte své věrnostní karty vždy při sobě. Jestliže nechcete aby aplikaci někdo otvíral bez vašeho zvolení nebo se vám někdo při krádeži dostal ke kartám, je možné si nastavit přístupový kód.

Jaké metody mohou být použity při skenování kódu? Jednak se může jednat o skener obrázku. State-of-art skenovací technologie se nazývá snímač. Používá čidlo podobně jako digitální fotoaparáty. Čárový kód je čten přes digitální zpracování obrazu. Za předpokladu, že je váš displej čistý a jasný, tato technologie funguje u všech běžných mobilních telefonů.

Ačkoliv skenování z displeje telefonu se stává více standardem, stále ještě existují někteří obchodníci, kteří využívají laserové čtečky čárových kódů. Bohužel v těchto případech nastává problém. Laser čte kód na základě rozdílů odrazu světla mezi tmavými a světlými body, a právě proto nedokáže číst čárový kód z displeje telefonu.

V neposlední řadě je možné narazit na plochý skener. V mnoha případech je laserová technologie použita také pro ploché skenery. To je důvod, proč v některých případech skenování z displeje telefonu funguje a někdy ne. V těchto případech stačí poprosit prodejce, zda může zadat kód karty ručně.

Screenshot_2014-02-12-18-15-00 Screenshot_2014-02-12-18-15-28

Shrnutí

Dnes jsem si představili užitečnou aplikaci pro správu všech věrnostních karet. Tuto aplikaci uvítají především ženy, ale také muži. Aplikace je jednoduchá a intuitivní. Stačí si ji nastavit a vložit své karty. Po tomto kroku je možné ji začít naplno využívat.

The following two tabs change content below.

Tomáš Rygl

Inženýr vysoké školy zaměřené na ekonomii, který je fanouškem mobilních technologií. Mezi nejoblíbenější společnosti Tomáše patří Google, Samsung a Apple.



Comments are closed.



Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.