Pondělí, 22 dubna, 2024
DomůNovinkyZáznam z tiskové konference Amazonu: Podívejte se na představení tabletu Kindle Fire...

Záznam z tiskové konference Amazonu: Podívejte se na představení tabletu Kindle Fire HD

Amazon představil ve čtvrtek nové modely tabletu Kindle Fire. Některé mají větší displeje než předchozí verze a podporu rychlých datových sítí LTE. Firma také odhalila nové čtečky s vylepšenou a osvícenou obrazovkou. Amazon opět vyzval na souboj Google i Apple, od kterého se čeká, že v příštích týdnech představí menší a levnější iPad.

Internetový prodejce i tentokrát vsadil na agresivní cenu. Ta mu již přinesla úspěch v případě první generace malého tabletu Fire, který se po iPadu stal druhým nejprodávanějším tabletem ve Spojených státech. I přesto, že Amazon zvýšil výkon jeho procesoru a vybavil jej dvojnásobkem operační paměti, jeho cena klesne na 159 dolarů.

Sedmipalcový Fire HD se začne prodávat už 14. září za 199 dolarů, tj. za cenu, za kterou se prodává i Nexus 7 s 8GB pamětí. Model s úhlopříčkou 8,9″ a rozlišením 1920 × 1200 pixelů bude možné pořídit za 299 dolarů. Prodávat se ale začne až v listopadu. V nabídce Amazonu pak nově najdeme i model s 32GB pamětí a podporou 4G připojení. Za něj zaplatíte 499 dolarů.

Na celou keynote se můžete podívat v přiloženém videu. Představení nových tabletů začíná kolem třicáté minuty.

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře