Neděle, 21 dubna, 2024
DomůNovinkyAutonomní vozy společnosti Google bourají. Ale ne vlastní vinou

Autonomní vozy společnosti Google bourají. Ale ne vlastní vinou

Samořiditelná vozidla společnosti Google mají za sebou už celkem 11 nehod. Při nich naštěstí nebyl nikdo zraněn a všechny prý zavinili jiní účastníci. V rozhovoru pro server medium.com to uvedl Chris Urmson.

Google testuje auta bez řidiče už více než šest let. Vozidla za tu dobu ujela asi 1,7 milionu mil (2,7 milionu kilometrů) a zapletla se do 11 drobných nehod, přičemž žádná údajně nebyla zaviněna prototypy samotnými, ať už v režimu autonomní jízdy či v režimu ručního řízení.

Sedmkrát do auta Google „ťuknul“ někdo zezadu, hlavně při zastavení na semaforech, dvakrát někdo projel stopku a narazil do auta zboku a dvakrát si ostatní řidiči nevšimli vozu při přejíždění z pruhu do pruhu.

Další podrobnosti o nehodách, kterých se jeho auta účastnila, Google neprozradil. To naopak společnost Delphi, která rovněž provozuje autonomní vůz, byla vstřícnější.

Její zástupce uvedl, že během provozu automobilu zjistila, že se k němu ostatní řidiči chovají dosti agresivně. Vadí jim především to, že samořídící auto vždy dodržuje rychlostní limity a je přespříliš opatrné.

0-NQKpH3B1AIiIXqKH- 0-_HAJZvL781n19u5z-

0-kyKAHjkDvILOZQSl-

Zdroj: Autonews

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře