Úterý, 16 dubna, 2024
DomůNovinkyNa webu se objeví falšené instalátory Flashe pro Android. Mějte se před...

Na webu se objeví falšené instalátory Flashe pro Android. Mějte se před nimi na pozoru!

15. srpen byl dnem, kdy skončila možnost nainstalovat si, respektive oficiálně si stáhnout, z obchodu Google Play přehrávač Adobe Flash pro Android. Plán na zrušení podpory pro tuto platformu byl na stole již dlouho a souvisel s ústupem před HTML5. Poprvé se o něm začalo hovořit již ke konci loňského roku.

Spoustě lidem samozřejmě Flash chybí, což si uvědomí i vývojáři podvodných aplikací, kteří se na dychtivích uživatelech snaží profitovat. Na webu se již stihla objevit spousta APK souborů, jež by měla Flash znovuzprovoznit. Instalační soubory jsou často infikovány adwarem, který sbírá informace o vás, vašich kontaktech a navštěvovaných stránkách.

Vůbec první verzí operačního systému Android, která Adobe Flash nepodporuje, je Jelly Bean (4.1.x). Flash vždy pro uživatele platformy Googlu představoval jakousi výhodu oproti zařízením Apple, to již ale neplatí. Flash je definitivně mrtvý, smiřte se s tím, a hlavně nenaleťte různým vykukům, především těm z Ruska.

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře