Sobota, 13 dubna, 2024
DomůNovinkyVíme, kdy se nový iPhone 5 začne prodávat v České republice a...

Víme, kdy se nový iPhone 5 začne prodávat v České republice a dalších zemích [přehled]

Nadílka od Applu dorazí již 12. září, prý představí iPhone (5) a možná i některé další produkty s iOS . O devět dnů později by se měla očekávaná novinka začít prodávat ve Spojených státech. Kdy se jí ale dočkají ostatní uživatelé, včetně těch z České republiky?

Podívejte se na stručný přehled založený na zkušenostech a zažitých pravidlech z minulých let, který sestavil server Appadvice.

12. září

Zatímco Apple dosud stále neoznámil, kdy bude nový iPhone uveden, přední technologické servery vzaly datum 12. září za své. Podle nich bude šestá generace nejpopulárnějšího smartphonu na světě představena právě v tento den. Keynote by se měla znovu konat v San Franciscu v Yerba Buena centru. Vedle iPhonu by mohlo dojít i na představení iPadu Mini a také nové verze iOS s pořadovým číslem šest. 12. září se také pravděpodobně stane dnem, kdy budou na nový iPhone zahájeny předobjednávky, přinejmenším v USA.

21. září

V tento den se nový iPhone začne prodávat ve Spojených státech amerických a dalších šesti zemích. Obvykle se vždy jednalo o Austrálii, Kanadu, Francii, Německo, Japonsko a Velkou Británii.

5. října

Za další dva týdny se prodej rozšíří do dalších 22 zemí. Na své si přijdou i Češi a Slováci. Kromě nich si nový jablečný klenot budou moci zakoupit lidé v Rakousku, Belgii, Dánsku, Estonsku, Finsku, Maďarsku, Irsku, Itálii, Litvě, Lichtenštejnsku, Lucembursku, Lotyšsku, Mexiku, Nizozemí, Norsku, Singapuru, Slovinsku, Španělsku, Švédsku a Švýcarsku.

19. října

iPhone začnou nabízet i obchody v Albánii, Arménii, Bulharsku, Salvádoru, Řecku, Guatemale, Hong Kongu, Maltě, Černé Hoře, Novém Zélandu, Panamě, Polsku, Portugalsku, Rumunsku a Jižní Koreji.

Čína

Zatím je velkou neznámou, kdy se horká novinka začne prodávat v nejlidnatější zemi světa. Naposledy to Applu trvalo tři měsíce, než iPhone 4S přinesl i tamním zákazníkům. V případě nového modelu očekáváme, že se původní tříměsíční doba zkrátí minimálně na polovinu.

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře