Sobota, 13 dubna, 2024
DomůNovinkyVIDEO: Samsung Galaxy S6 edge v testu jasně poráží iPhone 6

VIDEO: Samsung Galaxy S6 edge v testu jasně poráží iPhone 6

Galaxy S6 edge představuje aktuálně to nejvýkonnější z mobilního světa. Dokazuje to nejnovější video youtube kanálu AndroidGameE, které nejlepší Samsung porovnává s iPhonem 6. Telefon Applu v testu „nestíhal“.

Na videu můžete vidět, že Galaxy S6 edge reaguje na podněty uživatele rychleji než iPhone 6. Na obou smartphonech byly nainstalovány stejné aplikace, které youtuber postupně spouštěl z domovské obrazovky.

Otevření všech šestnácti aplikací na Galaxy S6 edge trvalo 2 minuty a 9 sekund, zatímco na iPhonu 6 2 minuty a 17 sekund.

Vítězem se tak jednoznačně stal nový Samsung, v němž kmitá první 64bitový procesor na světě vyrobený 14nm technologií. Konkrétně se jedná o osmijádrový čipset Exynos 7420, jehož čtyři jádra pracují na frekvenci 2,1 GHz a další čtyři na 1,5 GHz.

O výkon iPhonu 6 se stará čip Apple A8 s dvoujádrovým procesorem a čtyřjádrovou grafikou PowerVR GX6450.

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

14 KOMENTÁŘE

  1. Milý deníčku,
    dnes jsem zjistil, že 6 jader navíc mi přinese přibližně 6% nárůst v rychlosti. Pokud tedy věřím že člověk dokáže ve dvou případech „klikat“ dokonale stejnou rychlostí. Asi investuji do dalších 94 jader pro 100% zrychlení!

  2. S6 porazil iPhone 6 to snad nemyslite vazde. 8core vs 2core a 3GB vs 1GB RAM jasne to je super test. Jen magor muze napsat takovej tupej clanek. Jen je videt jak APPLE je vykonej ze mu staci jen 2 jadra a 1GB RAM. Mobili s androidem jsou k smichu hlavne kopie iphone 6 s nazvem galaxy s6 😀 😀 😀

  3. Sam jsi tupej vole, autor jen konstatuje výsledky testu a v něm SAMSUNG vyhrál, na počet jader se nehraje 😀

  4. Mohly by ten test opakovat cca po roce používání. Je mi jasný že Android bude zalagovanej jako prase a iOS bude furt svižně fungovat a to nejsem zastánce Apple, ale mají holt dobře odladěný soft.

    • 😀 mozna driv tohle platilo. Kdyz se podivas na statistiky tak aplikace padaj vic na ios

  5. To je prdel toto, jasne lidi kupujte Samsung je to nej…. 😀 😀

  6. Tak tento článek napsal jasnej pro androidovej chudáček….trapas…..

  7. úplně nový top model samsungu porazil o cca 6% půl roku starý top model applu. GG

  8. Líbí se mě jak autor článku testuje HRUŠKY s JABKAMA. Jak někdo může vůbec tvrdit že S6 je výkonější než iPhone 6. Blbost. Podle mě 8jader s 3BG ram a prý odlehčeným TW moc nenadchnuly 🙂 Je to k pláči tohle srovnání

  9. Uz jen chybi samsungu vyrobit auto : 50ti litr,100 valec s milionem koni 😀 a do roka ho budou muset tlacit …

Diskuze je uzavřena.

Nejčtenější

Poslední komentáře