Úterý, 23 dubna, 2024
DomůNovinky3G a LTE od T-Mobile jsou dostupné pro 93 % populace

3G a LTE od T-Mobile jsou dostupné pro 93 % populace

T-Mobile v tiskové zprávě oznámil, že jeho rychlý mobilní internet (3G + LTE) pokrývá 93 % populace České republiky. Operátor rovněž spustil na svých veřejných mapách pokrytí novou funkcionalitu, která uživatelům umožní zjišťovat i signál uvnitř budov.

LTE síť T-Mobile se již rozprostírá nad 672 obcemi a městy ČR, z nichž nejvíce se nachází na Vysočině a ve Středočeském, Jihočeském a Jihomoravském kraji. Patří mezi ně například Praha, Mladá Boleslav, Klatovy, Blansko, Kopřivnice, Velké Meziříčí, Kuřim, Vodňany, Telč či Vranov nad Dyjí. Signál LTE mohou využívat rovněž návštěvníci lyžařských středisek Karlov pod Pradědem, Klínovec, Černý důl a Strážné.

T-Mobile dosud zobrazoval na svých veřejných mapách pokrytí jen venkovní signál.  Nyní ale spustil novou funkcionalitu, která umožňuje kontrolovat, zda je pokrytí na konkrétní adrese pouze venkovní, nebo i uvnitř budov.

Pro své zákazníky operátor dále chystá komerční spuštění technologie VoLTE umožňující standardní IP hovory v síti LTE s velmi rychlým spojením hovoru a zlepšením jeho kvality. T-Mobile zahájil interní technický pilot VoLTE ve své síti vloni v říjnu jako první v ČR a jeden z prvních v Evropě.

558

Zdroj: T-Mobile

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

1 komentář

Diskuze je uzavřena.

Nejčtenější

Poslední komentáře