Sobota, 20 dubna, 2024
DomůNovinkyXiaomi straší mobilní svět. V roce 2014 prodalo přes 61 milionů smartphonů

Xiaomi straší mobilní svět. V roce 2014 prodalo přes 61 milionů smartphonů

Čínské Xiaomi roste nevídaným tempem. Za celý loňský rok prodalo 61,12 milionu smartphonů. To znamená meziroční růst o 227 procent oproti roku 2013 (18,7 milionu kusů). V roce 2012 firma prodala zákazníkům jen 7,2 milionu telefonů. Informuje server tabtech.de.

Xiaomi letí vzhůru a nic nenasvědčuje tomu, že by spanilá jízda této čínské společnosti měla jen tak skončit. Podle významného člena exekutivy společnosti, Lei Juna, firmě raketově rostou také výdělky – meziročně poskočily o 135 procent na částku 74,3 miliardy čínských juanů, v přepočtu 12 miliard dolarů.

Z vydělané částky hodlá Xiaomi investovat 1,1 miliardy dolarů na rozvoj prodeje v zahraničí, přeci jenom firma potřebuje razantněji vstoupit na západní trhy, kde má se svojí největší zbraní, tedy nízkou cenou vzhledem k bohaté výbavě, u tamních zákazníků velkou šanci uspět.

Úspěšný loňský rok Xiaomi podtrhují statistiky společnosti Strategy Analytics, podle kterých se ve třetím kvartálu stalo třetím největším výrobcem smartphonů na světě za Apple a Samsungem. Poté, co Lenovo dostalo zelenou k převzetí Motoroly, se situace změnila a čínská firma spadla na čtvrtou příčku. Její zástupce to ale nejspíše vůbec nemrzelo.

Celková tržní hodnota společnosti Xiaomi podle investorů dosahuje částky 45 miliard dolarů.

xiaomi-sales-2014-grafikZdroj: Tabtech

 

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře