Středa, 17 dubna, 2024
DomůNovinkyVIDEO: Návykovka Flappy Bird je dostupná pro chytré hodinky

VIDEO: Návykovka Flappy Bird je dostupná pro chytré hodinky

Jednoduchou hru Flappy Bird, ve které hráč ovládá žlutého ptáčka, se kterým musí balancovat mezi zelenými trubkami, už lze hrát i na chytrých hodinkách s Android Wear.

Flappy Bird vymyslel vietnamský vývojář Nguyen Ha Dong. A do světa ji vypustilo taktéž vietnamské studio Gears. Hra byla velmi úspěšná na obou hlavních platformách: Android i iOS. Autorovi vydělávala na reklamě miliony dolarů.

Jenže sláva, kterou vývojář získal, s sebou přinesla i kritiku. A právě tu vietnamský mladík neunesl a ze dne na den byznys vynášející milióny korun pohřbil.

Ve hře Flappy Bird jde klasicky o šikovnost: ťukáním na displej ovládáte ptáčka, který musí překonávat úrovně tvořené překážkami s pozadími podobnými těm ze Super Maria. Hra končí ve chvíli, kdy ptáček narazí do jednoho z potrubí. Jednoduché ale nesmírně zábavné.

Pro Android Wear samozřejmě není dostupná originální hra, nýbrž port, který má na svědomí šestnáctiletý vývojář Corbin Davenport. Převod hry na malý displej chytrých hodinek se neobešel bez komplikací. V současné verzi se některé prvky bohužel zobrazují mimo obrazovku, nicméně samotné hraní to prý nijak neovlivňuje.

Stahujte:

Flappy Birds pro hodinky s Androide Wear

Návod na instalaci najdete ZDE

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

2 KOMENTÁŘE

  1. To nie je navykovka, ale hra pre dementov. Zda sa, ze ich po svete beha dost, ale to nie je nic prekvapive.

Diskuze je uzavřena.

Nejčtenější

Poslední komentáře