Čtvrtek, 11 dubna, 2024
DomůNovinkyNový tablet od Sony dostane super rozlišení. Prodávat se začne příští rok

Nový tablet od Sony dostane super rozlišení. Prodávat se začne příští rok

Japonský výrobce Sony připravuje luxusní tablet s velkou obrazovkou, který udělá radost především profesionálům a fotografům, kteří na snímcích potřebují na první pohled jasně vidět každý detail. Do prodeje se zatím nepojmenovaného zařízení dostane během první poloviny příštího roku. Tvrdí to tchajwanské noviny Digitimes.

Podle známých informací nový tablet nabídne 12,9palcový displej s vysokým rozlišením 3 840 × 2 400 obrazových bodů. O svižný chod předinstalovaného systému se postará procesor od společnosti Qualcomm. O jaký model konkrétně půjde, to zatím upřesněno nebylo. Fotoaparát umístěný na zadní straně tabletu by měl mít rozlišení osm megapixelů.

„Zdroje věří, že tablet bude vyráběn v továrnách čínské společnosti Pegatron, která rovněž kompletuje pro Apple iPhony osmé generace a pro Microsoft zařízení Surface,“ uvádí se na webu Digitimes.

Firma Pegatron Technology se nedávno dostala do hledáčku světových médií poté, co investigativní novináři britské televizní stanice BBC upozornili na porušování práv dělníků, kteří pro ni pracují.

V továrnách Pegatronu nejsou ničím výjimečným šestnáctihodinové směny, práce přesčas bez možnosti volby nebo více než dva týdny práce bez dne volna.

Sony-Launches-Xperia-Tablet-Z-Tablet-with-Android-4-1-Jelly-Bean-3

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře