Středa, 15 května, 2024
DomůNovinkyNestačí vám QHD? Sharp vyvíjí 4K panel do smartphonů

Nestačí vám QHD? Sharp vyvíjí 4K panel do smartphonů

Japonská společnost Sharp se postarala o pořádný rozruch. Světovými médii prolétla zpráva o údajném vývoji 4K panelu do chytrých telefonů, který má být uveden na trh do necelých dvou let. Sharp se do vývoje pustil na popud čínské poptávky po superjemných displejích. 

V největší míře dnes evidujeme displeje s rozlišením QuadHD (2 560 × 1 440 px). V porovnání s tím, co připravuje Sharp se jedná o 2,4krát větší množství pixelů (2160 × 4096 pixelů). Podíváme-li se na hranici indexu ppi, která je přibližně 300, chystaný panel ji na 5,5 palcovém displeji překračuje skoro 3krát (842 ppi). Superjemné 4K rozlišení se objeví u 5 a 6 palcových displejů.

Další zprávy prozrazují, že v současné době má Sharp již připravený panel s jemností 600 ppi, jehož uvedení na čínský trh je očekáváno na začátku příštího fiskálního roku. 

Jan Bíreš
Jan Bíreš
Student a redaktor, který píše články zaměřené na platformu iOS, především o užitečných aplikacích a návykových hrách.
Další články

4 KOMENTÁŘE

  1. Tak je to o ničem. LGG3 se kvůli qhd displeji seká (Snapdragon 801 je malo), navíc stačí Full HD. Nac v mobilu 2K nebo 4K?

  2. Jak říká zolo, na oculus rift to bude paráda. Ikdyž pořád to nebude ono, sami výrobci řekli, že nebude stačit ani 8K. Měl jsem možnost vyzkoušet 720p verzi a byla to hrůza. Pixely velké jak dlaždice v koupelně.

  3. http://vr.mkeblx.net/oculus-sim/
    Tiež som skúšal oculus rift dk1, a tie pixely…no je to hrozné…ale 4k by už mohlo byť aspoň trochu postačujúce. Ale inak je super, dokáže to úžasne vtiahnuť do hry a taký Outlast by na tom bol asi dosť psycho 😀

Diskuze je uzavřena.

Nejčtenější

Poslední komentáře