Sobota, 13 dubna, 2024
DomůNovinkyAlcatel začal v Česku prodávat chytrý náramek BoomBand. Váš může být za...

Alcatel začal v Česku prodávat chytrý náramek BoomBand. Váš může být za 990 Kč

Alcatel uvádí na český trh chytrý sportovní náramek BoomBand, který dokáže bezdrátově komunikovat se smartphony s operačním systémem Android 4.3 a vyšším. Novinka v segmentu nositelné elektroniky je určena především sportovcům a aktivně žijícím lidem.

Tomu odpovídá i praktický design. 16tigramový pásek jednoduše připevníte na zápěstí a během chvíle už nepoznáte, že ho máte na ruce. V balení jsou hned dva pryžové náramky – tyrkysově modrý lze dobře kombinovat s barevným sportovním oblečením, konzervativnější šedá varianta se pak hodí k jakémukoli outfitu. Materiál náramku (TPU), do nějž se vkládá vyjímatelné senzorové jádro, je odolný vůči dešti a drsným podmínkám a vydrží i tvrdší zacházení.

Funkční módní doplněk ožije po spárování se smartphonem (s operačním systémem Android 4.3 a vyšším) prostřednictvím bezdrátové technologie Bluetooth 4.0. Na displeji vašeho telefonu můžete sledovat počet kroků, který jste za den ušli, a získat tak podrobný přehled o vašem každodenním výdeji energie. Inteligentní snímač spánku spočítá dobu, kterou denně prospíte a zaznamená i vaše převalování a vstávání. Jakmile usnete, BoomBand se také přepne do spánkového režimu, a zároveň ztiší i váš telefon.

BoomBand dokáže upozornit i na příchozí hovory. Můžete si přitom vybrat, jestli vám náramek dá vědět při každém volání, nebo jen u vybraných kontaktů. Další šikovnou funkcí je zabezpečení proti ztrátě telefonu. Pokud si mobil někde zapomenete nebo vám vypadne z tašky, BoomBand automaticky začne blikat a vibrovat.

Voděodolné zařízení vás vibracemi nebo LED indikátory upozorní na telefonát, změří váš výdej kalorií nebo ohlídá váš zdravý spánek. Náramek se v Česku prodává exkluzivně v internetovém obchodu Mall.cz za 990 Kč s DPH.

Wristband-slate

 

Wristband-family-blue1

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře