Neděle, 21 dubna, 2024
DomůNovinkyApple bagatelizuje problémy s ohýbáním iPhonu 6 Plus. Prý si stěžovalo jen...

Apple bagatelizuje problémy s ohýbáním iPhonu 6 Plus. Prý si stěžovalo jen 9 lidí

Na internetu se množí stížnosti majitelů iPhonu 6 Plus, kteří tvrdí, že se jim jejich přístroje ohýbají. Apple však na setkání s americkými médii, které nechal nahlédnout do laboratoře, kde své produkty testuje, uvedl, že takový typ poškození je při běžném používání „výjimečný“. Firmě se dosud sešlo pouze 9 kusů ohnutých iPhonů a v žádném případě tedy nelze hovořit o tom, že se jedná o závažný problém.

K ohybům telefonu iPhone 6 Plus dochází nejčastěji v oblasti tlačítek. Tedy v místě, kde jsou v kovové slitině vyříznuty otvory, což způsobuje oslabení celé konstrukce.

„Když vyvinete dostatečnou silu pro ohnutí iPhonu, nebo jakéhokoliv jiného telefonu, tak se zdeformuje,“ řekl při prohlídce novinářů testovacích laboratoří viceprezident pro hardwarové inženýrství Dan Riccio a dodal: „V případě nových telefonů jsme provedli 15 000 na sobě nezávislých testů a nezjistili žádné zásadní problémy.“

Hliníková konstrukce iPhonů 6/6 Plus je prý vyztužená i ocelí a titanem a před uvedením obou telefonů do prodeje se vše velmi pečlivě testovalo.

I přes problémy s ohýbáním je zájem o nové iPhony vyšší než v předchozích letech. Jen za první víkend si novinku pořídilo deset miliónů lidí. Na všechny zájemce se navíc nedostalo.

800x800xApple-iPhone-6-Plus-Bend.jpg.pagespeed.ic.lc_II1aMsd

Zdroj: The Verge

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře