Čtvrtek, 11 dubna, 2024
DomůRecenzeAplikace, které z telefonu udělají TV ovladač

Aplikace, které z telefonu udělají TV ovladač

Rozbilo se vám dálkové ovládání k televizi a nemůžete teď honem jít shánět nové? Nebo se vám za něj ani nechce utrácet? Aby také ne, když si šikovný televizní ovladač můžete udělat ze svého mobilu, hezky rychle a navíc zcela zdarma.

Postup na zprovoznění ovladače je přitom velice jednoduchý, ve většině případů stačí telefon s chytrou televizí pouze spárovat.

Aplikace, které z vašeho chytrého telefonu udělají šikovný TV ovladač, vám k tomu často nabízejí možnost spárovat s ní najednou hned několik televizí, což je také neocenitelné. Se svým telefonem tak můžete pohodlně ovládat všechny televize v domě, bez neustálého hledání, nebo přetahování se o něj s ostatními členy vaší rodiny. To je k nezaplacení!

Jelikož mezi aplikacemi, které váš telefon promění na televizní ovládání, najdete spoustu balastu, rozhodli jsme se přinést seznam těch nejspolehlivějších a nejšikovnějších kousků pro Android, iOS i Windows Phone. Doufáme, že v něm najdete potřebnou inspiraci.

LG TV Remote

Aplikace LG TV Remote je prakticky ta samá aplikace, kterou najdete předinstalovanou na telefonech LG G2 a spol. Vedle ovládání chytrých televizorů LG, vám tato aplikace dovolí ovládat i většinu dalších chytrých televizí včetně těch od Samsungu, Sony, Panasonic atd. Spárovat LG TV Remote se dá velice jednoduše, úspěch závisí v podstatě jen na tom, zdali víte přesný model televize. Výhodou je také možnost mít v aplikaci více přednastavených aplikací najednou, přičemž se mezi jednotlivými nastaveními (a tedy i televizemi) dá jednoduše přeskakovat.

LG-tv-remote

[appbox googleplay ]

[appbox appstore 509979485]

[appbox windowsphone d6f68a8f-e80e-4384-9a07-e506e82e03b5]

Smart IR Remote

Smart IR Remote je jediná placená aplikace našeho seznamu, navíc poměrně drahá. Za cenu přibližně 144 korun však dostanete veškerý luxus a pohodlí, navíc bez zbytečných bugů a padání a s možností veškerého nastavování včetně volby rozložení ovladače. Pokud pro vás není aplikace jen vedlejším řešením ke klasickému ovládání, investici do Smart IR Remote byste měli zvážit.

smart-ir-remote

[appbox googleplay com.remotefairy]

Remote Control for TV

Hodně rozšířená aplikace, která podporuje všechny v České republice běžně dostupné chytré televize včetně starších modelů. Remote Control for TV se také dá jednoduše nakonfigurovat a díky velkým a slušně rozvrženým tlačítkům také snadno ovládat i motoricky méně vybaveným lidem, jako např. důchodcům a dětem.

remote-control-for-tv

[appbox googleplay com.sydneyapps.remotecontrol]

[appbox windowsphone eee32829-f405-40b4-93d1-568bbda1664d]

Official XBMC Remote

XBMC je zdarma dostupný, open source platformní software media přehrávač a systém pro domácí zábavu. Official XBMC Remote je pak ovladač, kterým můžete tento software ovládat. Díky nadšencům okolo XBMC se však ovládání nespokojilo jenom s tím a nabízí i možnost klasického ovládání chytrých televizí. A to velice obstojného. Vyzkoušejte, je to zdarma, bez reklam i mikrotransakcí.

xbmc-ovladani

[appbox googleplay org.xbmc.android.remote]

[appbox appstore 520480364]

[appbox windowsphone 3a35a8c6-bf35-49a1-b67b-f8104be2b05c]

[appbox windowsphone 7eb3b1d3-0183-46c0-8c55-5f1cf652eb30]

Plex Remote

Méně rozšířená, zato však poměrně spolehlivá aplikace, která z vašeho telefonu udělá slušné ovládání. Pokud tedy od aplikace tohoto druhu nečekáte žádné extra vymoženosti a vystačíte si se základními funkcemi.

plex-remote

[appbox googleplay com.appealingworks.plexremote]

Aplikace konzolí Xbox One a PlayStation 4

Dobře. Oficiální aplikace ke konzolím Xbox ONE a PlayStation 4 sice mají původně jiné poslání a to udržet vás v kontaktu se svým hráčským účtem, hrami a přáteli, nicméně jednou z jejích vedlejších funkcí je právě šikovný ovladač. Proč toho nevyužít, zvlášť když tyto aplikace již v telefonu kvůli své konzoli máte?

[appbox googleplay com.scee.psxandroid]

[appbox appstore 410896080]

[appbox googleplay com.microsoft.xboxone.smartglass]

[appbox appstore 736179781]

[appbox windowsphone a1a67817-26e6-482a-b673-e3e906d27a4e]

Open Remote

Extrémně flexibilní aplikace, která vám do telefonu vpraví ovládání, jímž budete moci štelovat všechna chytrá zařízení ve vašem bytě včetně světel, vyhřívání, klimatizace, nebo právě televizí. I přes svou všestrannost je přitom aplikace velice přehledná a jejím jediným problémem tak je trošku problematičtější konfigurace a někdy i padání.

open-remote

[appbox googleplay org.openremote.android.console]

Smart TV Remote

Jak už nám název aplikace sám vnucuje, Smart TV Remote je chytré ovládání, na kterém se nám líbí hlavně skutečnost, že dokáže na displeji vyobrazit celou nabídku kanálů a to přehledně včetně jejich typického loga. Ikonkami se pak samozřejmě doberete k okamžitému přepnutí televize na patřičné místo.

smart-tv-remote

[appbox googleplay com.adi.remote.phone]

Android TV Remote Control

Minimalistická aplikace, která je zajímavá schopností hlasového ovládání. Aplikace bohužel funguje pouze s televizemi od Googlu, tedy se značkou Samsung. Pokud máte jinou televizi, musíte se po aplikaci, s níž ji budete moci ovládat, poohlédnout jinde.

android-tv-remote-control

[appbox googleplay com.google.android.tv.remote]

Představili jsme vám devět aplikací, díky nimž můžete svůj telefon proměnit v ovladač. Některé aplikace jsou specializované jen na jednu značku televizí, jiné pak mají daleko větší rozsah. Ani to vám ovšem nezajistí, že daná aplikace bude s vaším modelem televize fungovat. Pokud tedy neuspějete s první aplikací, neklesejte na mysli a vyzkoušejte ještě pár dalších. Jedna z nich obrazem ve vaší televizi určitě pohne.

Lucie Jiříková
Lucie Jiříková
Redaktorka na volné noze se zájmem o mobilní technologie, videohry, knihy, sport a zdravý životní styl.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře