Středa, 17 dubna, 2024
DomůNovinkySamsung Galaxy Note II nabídne rozlišení 1680 × 1050 px. V prodeji...

Samsung Galaxy Note II nabídne rozlišení 1680 × 1050 px. V prodeji bude od října

Tabletofon Samsung Galaxy Note si již pořídilo přes sedm milionů zájemců, respektive se prodalo přes sedm milionů kusů. To ukazuje, že o zařízení, které je hybridem tabletu a telefonu, je skutečně na trhu zájem. Samsung proto připravuje jeho druhou generaci. Prodávat ji začne podle všeho v říjnu.

Zatímco původní Note měl displej s úhlopříčkou 5,3 palce, tak jeho nástupce půjde v tomto směru ještě dál. Jeho obrazovka bude mít prý úhlopříčku 5,5 palce. S tím dojde i k nárůstu rozlišení, a to z původního 1280 × 800 pixelů na WSXGA+ 1680 × 1050 px. Opět půjde o Super AMOLED panel s maticí typu Pentile.

Špičkové parametry pak uzavírá 1,5 GB paměti RAM, fotoaparát s rozlišením osm megapixelů, modul NFC či podpora rychlých sítí LTE. Nad tím vším má pak vyčnívat SoC jednotka Exynos 5250, o jejímž nasazení se uvažovalo již v souvislosti se smartphonem Galaxy S III.

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře