Pátek, 12 dubna, 2024
DomůNovinkySpekulace: Samsung Galaxy Note 4 možná dostane skener očí

Spekulace: Samsung Galaxy Note 4 možná dostane skener očí

O tom, že by Samsung mohl ve svém smartphonu použít pro zabezpečení obsahu skener oční duhovky, se hovořilo už v souvislosti s modelem Galaxy S5. Korejský výrobce od tohoto záměru nakonec upustil a svůj nový model vybavil čtečkou otisků prstů. Prvním přístrojem se skenerem očí se stane zřejmě až phablet Galaxy Note 4.

Naznačuje to tweet mobilní jedničky, ve kterém stojí „Bezpečnost se dá vylepšit použitím funkcí, které jsou pro nás unikátní. To je to, co si představujeme. Co byste použili vy? “ Za tisíc slov ale vydá obrázek, na kterém je vidět smartphone, z jehož displeje na nás kouká oko a přítomen je také nápis Unlock the future.

Otázkou je, jaká bude funkčnost skeneru za zhoršených světelných podmínek, tedy za šera a za tmy. Za těchto situací asi bude jednodušší telefon odemykat čtečkou otisků nebo PINem.

se
Zdroj: Twitter

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře