Sobota, 13 dubna, 2024
DomůNovinkySamsung si v reklamě utahuje z iPhonu, který musíte neustále nabíjet

Samsung si v reklamě utahuje z iPhonu, který musíte neustále nabíjet

Samsung na svém oficiálním kanálu na YouTube zveřejnil reklamu, ve které poukazuje na nedostatečnou výdrž baterie iPhonů a naopak vyzdvihuje vyměnitelnou baterii a spořící režim Galaxy S5, který, když je nejhůř, vypne všechny funkce telefonu mimo volání a SMS a přepne displej do monochromatického režimu.

Jihokorejský výrobce uvádí, že na 10 procent baterie vydrží mobil na příjmu ještě dalších 24 hodin.

Děj nové reklamy na Galaxy S5 ukazuje obvyklou situaci na letišti, kde jsou veřejné zásuvky často v obležení lidí, kteří pomocí nich nabíjejí své notebooky a smartphony. V klipu to jsou ovšem výhradně majitelé iPhonů, kteří posedávají s mobilem na zemi.

Cestující s Galaxy S5 nic podobného neřeší. Někteří mají s sebou náhradní baterii, jiní se spoléhají na úsporný režim, který prodlouží výdrž smartphonu minimálně o několik dalších hodin.

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

6 KOMENTÁŘE

  1. Trapny Samsung, pokolikate uz? Prodavaji nekvalitni prezdrazene plastove smejdy a jeste musi utocit na Apple. Palec dolu.

  2. Nabití Iphonu za 60 min. Samsung i tři hodiny. Co je lepší? 😀

  3. Richarde, čím to asi bude, že by Samsung měl větší kapacitu baterie, proto se nabíjí déle ?

  4. Kapacita baterie Galaxy S5 – 2800 mAh
    Kapacita baterie Iphone 5 – 1420 mAh

  5. Zajímavé. Nechápu proč Samsung zvolil při tomto módu přepnuti displeje do černobilého módu, když technologie displeje je OLED a při zobrazení bíle je potřeba všech tří subpixelů. Nic to prostě nešetří. To už je úspornější barevý mód když pixel svítit třeba na R-13%,G-26%,B-44% než RGB-30%.

    • Nemáte dostatek informací. Předpokládáme-li, že to Samsung nedělá jen ze srandy, je tam pravděpodobné vysvětlení, že zobrazení některých barev, např. modré, má větší odběr, než bílé při stejném jasu. Též můžou spotřebovat méně řídicí obvody.

Diskuze je uzavřena.

Nejčtenější

Poslední komentáře