Pondělí, 15 dubna, 2024
DomůNovinkyTablet Asus Transformer Pad s 64bitovým procesorem dorazí v červenci za 7...

Tablet Asus Transformer Pad s 64bitovým procesorem dorazí v červenci za 7 990 Kč

Novinka běží na operačním systému Android 4.4 KitKat, který je vylepšen o rozhraní ZenUI. Jde o vůbec první model z řady Transformer Pad, který pohání procesor Intel Atom. Od svých předchůdců se liší i systémem skrytých pantů, které spojují tablet s klávesnicí. Přístroj se u nás začne prodávat v polovině července za 7 990 Kč s DPH.

Nový Transformer Pad má decentní kryt z matného plastu, který se dobře drží a neklouže v ruce. Rám tabletu obsahuje zinek, což mu dodává potřebnou odolnost. Vyniká také nízkou hmotností 542 gramů a tloušťkou jen 9,9 mm. Po připojení klávesnice celková hmotnost zařízení nepřevýší 1,1 kilogramu.

O výkon přístroje se stará 64bitový čtyřjádrový procesor Intel Atom Z3745 (Bay Trail) s taktem až 1,86 GHz. Displej je typu IPS, s HD rozlišením (1280 × 800 bodů) a pozorovacími úhly 170 stupňů. 16GB interní úložiště lze dále rozšířit pomocí paměťových karet MicroSD s kapacitou až 64 GB. USB konektor, který najdete na klávesnici, podporuje funkci On the Go (OTG), takže tablet snadno připojíte k externím úložným zařízením, jako jsou flash disky nebo pevné disky.

Integrované navigační systémy GPS a GLONASS  zajišťují spolehlivé fungování služeb založených na poloze. Nechybí rozhraní WiFi 802.11 a/b/g/n.

Kvalitní přednes hudby nebo ozvučení videa má na starost dvojice reproduktorů s technologií SonicMaster, které směřují k uživateli. Výhodou je také podpora technologie Miracast, s jejíž pomocí můžete streamovat multimediální obsah ze svého tabletu na televizi nebo monitor a užít si fotografie nebo videa na větší obrazovce.

Transformer Pad má zadní fotoaparát s rozlišením 2 Mpx pro pořizování snímků a přední kameru s rozlišením 0,3 Mpx pro videohovory. Kvalitu obrazu zvyšuje speciální software a optika. Pořízené fotky můžete ihned upravovat v nástroji Gallery, který kromě toho umožňuje fotky i třídit nebo sdílet.

Kompletní specifikace tabletu Transformer Pad najdete na adrese www.asus.com

TF103_black_25 TF103C_black-new01 TF103C_white_02 TF103C_white_new03

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře