Pondělí, 22 dubna, 2024
DomůNovinkyRovio chce rozpoutat mánii. Vydalo klon Flappy Bird s názvem Retry

Rovio chce rozpoutat mánii. Vydalo klon Flappy Bird s názvem Retry

Vystřelování nazlobených ptáků prakem střídá chytlavé prolétávání mezi překážkami, které staví na principech extrémně úspěšné, ale zároveň i kontroverzní hry Flappy Bird, od studenta technické univerzity v Hanoji Nguyen Ha Donga.

Na dotykovém displeji hráč ovládá malé letadlo, se kterým se vyhýbá různým nástrahám. Čím více jich obletí, tím více bodů získá. Hra končí ve chvíli, kdy do některé překážek narazíte. U letadélka lze určovat nejen směr, kterým poletí, ale také jeho rychlost.

Grafická stránka Retry není nijak oslnivá a Rovio nás navrací do osmdesátých let minulého století, kdy trhu kraloval Super Mario a Sonic. Ale vůbec to nevadí.

Hra je dostupná pro iPhone, iPad a iPod touch s operačním systémem iOS ve verzi 4.3 a novější. Zatím ale pouze ve Finsku, Kanadě a Polsku.

K vydání verze pro telefony s Androidem dojde během příštích týdnů.

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

2 KOMENTÁŘE

  1. Teda já už asi nevím, co znamená klon. Protože tohle má k Flappy Bird asi stejně blízko jako symfonický orchestr k vyzvánění Nokie 3310

Diskuze je uzavřena.

Nejčtenější

Poslední komentáře