Úterý, 16 dubna, 2024
DomůNovinkyTesco plánuje vlastní smartphone s Androidem. Má se vyrovnat Samsungu Galaxy S5

Tesco plánuje vlastní smartphone s Androidem. Má se vyrovnat Samsungu Galaxy S5

Obchodní řetězec Tesco se chystá představit vlastní smartphone, který ohromí špičkovými parametry. Do prodeje ho uvede ještě do konce roku. V rozhovoru pro stanici BBC Radio 5 to uvedl šéf Tesca, Philip Clarke.

Maloobchodní společnost Tesco nabídne do konce roku zákazníkům vlastní smartphone, od kterého si slibuje, že jí pomůže přilákat nové zákazníky k nákupu přes internet a zvýšit tržby z prodeje digitálního obsahu.

O chytrém telefonu, který bude spadat do modelové řady Hudl, se toho prozatím moc neví. Clarke v radiovém vysílání jen poznamenal, že bude mít specifikace, které snesou porovnání s Galaxy S5 (současnou špičkou mobilů s Androidem – pozn. redakce). Velkou neznámou zůstává cena nového přístroje. Ale nemusela by být vysoká.

Kromě nového smartphonu Tesco plánuje uvedení nového tabletu. Nástupce modelu Hudl s komerčním názvem Hudl 2 si zákazníci budou moct zakoupit v září a to za doporučenou cenu 119 liber (3 970 korun).

První generace tabletu od Tesco se za zhruba 7 měsíců od uvedení na trh prodalo více než 500 000 kusů.

A store sign is seen outside a Tesco supermarket in London

Zdroj: BBC

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře