Pondělí, 15 dubna, 2024
DomůNovinkyVe smartphonu Samsung Galaxy S III se objevily podezřelé aplikace

Ve smartphonu Samsung Galaxy S III se objevily podezřelé aplikace

Na Slovensku si někteří majitelé Galaxy S III stěžují na to, že poslední aktualizace nainstalovala do telefonů bez jejich vědomí tři nové aplikace. Ani jedna přitom nepochází od Samsungu. Najít je lze ve Správci aplikací pod názvy SkyCash, Rzeczpospolita a e-Kiosk.

Po menším pátrání se nakonec ukázalo, že za všechno může Samsung, který doinstalování nových aplikací povolil u zařízení určených pro polský trh. Problém však je, že telefony z polské distribuce se běžně prodávají i na dalších trzích, včetně toho českého a slovenského. Na instalaci podezřelých aplikací si stěžovali i lidé v Itálii.

Samsung spustil update o velikosti 50 megabajtů pro vybrané telefony minulý týden. Kromě aplikací SkyCash, Rzeczpospolita a e-Kiosk aktualizace přinesla i klienta služby Google Drive. Ani jedna z nových aplikací se nedá z telefonů odinstalovat, uživatel má možnost je alespoň zakázat.

S3Zdroj: DSL

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

1 komentář

  1. Dobrý den. Klikla jsem na aplikaci Rzeczpospolita a napsalo mi to něco jako děkujeme za zakoupeni. Je to tedy placene?

Diskuze je uzavřena.

Nejčtenější

Poslední komentáře