Sobota, 13 dubna, 2024
DomůNovinkyNokia s WP 8.1 a podporou dvou SIM karet je tu zase....

Nokia s WP 8.1 a podporou dvou SIM karet je tu zase. Tentokrát unikly hardwarové specifikace

Světovými servery kolují údajné specifikace nového mobilního telefonu Nokie s operačním systémem Windows Phone. V minulosti už jsme ho viděli na obrázku, který zveřejnil notorický odhalovač nepředstavených smartphonů a tabletů působící na sociální službě Twitter pod přezdívkou @evleaks.

Nokia, která ponese označení Lumia 630, se stane prvním přístrojem finského výrobce, který bude používat softwarová ovládací tlačítka, což umožní zbrusu nový operační systém Windows Phone 8.1.

Telefon bude patřit do nižší střední třídy, měl by mít 4,5palcový displej s rozlišením 480 × 854 pixelů a fotoaparát s rozlišením 5 Mpx.

Další výbava zahrnuje vestavěnou uživatelskou paměť s kapacitou 16 GB, kterou bude možné zvětšit pomocí paměťových karet. O chod zařízení se postará procesor Qualcomm Snapdragon 400 spolu s 1 GB operační paměti. V telefonu se také budou nacházet dva sloty pro karty SIM.

Nokia by měla svůj nový smartphone představit počátkem dubna. Zhruba o dva týdny později plánuje odstartovat jeho prodej, tvrdí server neowin.net.

63011

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře