Sobota, 13 dubna, 2024
DomůNovinkyNový tablet Huawei MediaPad X1 vyzve na souboj iPad mini a Nexus...

Nový tablet Huawei MediaPad X1 vyzve na souboj iPad mini a Nexus 7

MediaPad X1 je další zajímavý tablet z produkce asijské společnosti Huawei. Novinka si bude chtít uživatele naklonit kompaktními rozměry a displejem s vysokým rozlišením. Tahákem by měla být také příjemná cena.

Malý sedmipalcový tablet v sobě ukrývá výkonný čtyřjádrový procesor HiSilicon 910 s taktem 1,6 GHz a 2 GB paměti RAM. Dále také příjemně zaujme objektiv hlavního fotoaparátu, který kromě Full HD videí zvládne i momentky v rozlišení až pět megapixelů. Tělo, v němž je hardware uschován, má rozměry 183,5 × 103,9 × 7,5 mm. Hmotnost je 239 gramů.

Čelní straně dominuje displej s rozlišením 1 200 × 1 920 pixelů. Nad zobrazovačem jsou nezbytné senzory (přiblížení a světelný) a sekundární fotoaparát pro videohovory nebo autoportréty s rozlišením 1,3 megapixelu. Vzhledem k absenci systémových tlačítek uživatel bude veškeré povely systému Android 4.2.2 Jelly Bean s nadstavbou Emotion udělovat výhradně přes displej.

Na těle tabletu najdeme jak standardní microUSB konektor, tak také HDMI konektor. Výbava dále zahrnuje WiFi, Bluetooth, GPS a slot pro microSD karty.

Další informace o MediaTabu vám přineseme, jakmile je výrobce zveřejní. V tuto chvíli dostupnost a cenu nového tabletu bohužel neznáme.

gsmarena_001

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

1 komentář

  1. Vypadá velice pěkně a zajímavě, škoda, kdyby ho dělali v 8″ provedení, byl by to kandidát na můj budoucí tablet.

Diskuze je uzavřena.

Nejčtenější

Poslední komentáře