Sobota, 13 dubna, 2024
DomůRecenzePřehled aplikací podporující volání přes internet

Přehled aplikací podporující volání přes internet

Relativně nedávno rozvířil jeden z operátorů naše tuzemské vody, když uvedl flatový (neomezený) tarif. Ostatní samozřejmě museli reagovat a tak nyní můžeme volat neomezeně znatelně výhodněji než loni. Ovšem za předpokladu, že tolik hodni provoláme. Pokud si jen tak občas někam „brnkneme“, flatový tarif se nám nevyplatí a chtě nechtě musíme sáhnout do kapsy. Pokud máte „chytrý telefon“ a dostupné připojení k internetu, ať už přes operátora či wifi, proč toho nevyužít a neušetřit nějakou tu korunu za volání na našem „specifickém trhu“, který je značně předražený (i když operátoři tvrdí, že vlastně není). 

Na trhu je opravdu z čeho vybírat. Níže naleznete přehled dle mého názoru nejpoužívanějších aplikací umožňujících volání pomocí internetu. Všechny recenzované aplikace mají jednu společnou vlastnost – jsou ke stažení zadarmo a zdarma je i jejich základní používání (tj. volání a psaní zpráv v rámci vlastní sítě + používání dalších protokolů, pokud to aplikace podporuje).

Máte s voláním přes podobné aplikace zkušenosti? Která je vaším favoritem? Aplikace jsou seřazeny vzestupně dle abecedy.

Fring

Fring je multiplatformní aplikace pro bezplatné volání, videovolání a zasílání zpráv v rámci vlastní sítě. Zajímavostí je podpora hovoru až se čtyřmi lidmi zároveň. Pokud si zakoupíte kredit, můžete prostřednictvím aplikace volat na pevné a mobilní sítě ve světě. Pro bližší informace o placeném volání navštivte stránku www.fring.com.

fring 1 fring 2 fring 3

Aplikaci rozjedete na Androidu, Symbianu a iPhonu. Mimo klasického volání podporuje aplikace i videohovory až se 4 lidmi zároveň. Pokud budete chtít volat do jiných sítí s použitím kreditů, uživatelé upozorňují, že je nutné číslo vytáčet v mezinárodním formátu 420…

[appbox googleplay com.fring]

[appbox appstore id290948830]

LINE

Line je stejnojmenná síť a kecálek rozšířený obzvláště v Asii. Umožňuje bezplatné telefonování, zasílání zpráv, fotografií. Zajímavostí je, že tento kecálek umožňuje vytvoření konferenční místnosti, ve které může chatovat až 100 lidí.

line 1 line 2 line 3

Aplikaci rozjedete na Androidu, Phonu, Windows a Macu. Dalším lákadlem aplikace je 250 originálních emotikon, které můžete rozesílat. Tento kecálek není u nás nijak hojně využívaný, hodí se spíše, pokud máte známé v Asii, kde je velmi populární. Celosvětově jej používá více než 220 milionů uživatelů.

[appbox googleplay jp.naver.line.android]

[appbox appstore id443904275]

[appbox windowsphone a18daaa9-9a1c-4064-91dd-794644cd88e7]

Nimbuzz Messenger

Nimbuzz je multiplatformní kecálek, který mimo bezplatného volání a zasílání zpráv v rámci vlastní sítě podporuje oblíbené kecálky, konkrétně Windows Live Messenger, Yahoo!, Facebook a Google Talk. Volání aplikace zvládá výborně.

Pokud rádi posíláte soubory či fotografie, tak vás jistě potěší, že i tyto funkce aplikace zvládá. Vedle bezplatného zasílání zpráv a volání je možné si u společnosti Nimbuzz provozující zakoupit kredit, který můžete využít pro volání do mobilních a pevných sítí po světě. Konkrétní pokrytí a sazby za volání najdete na stránkách www.nimbuzz.com.

nimbuzz 1 nimbuzz 2 nimbuzz 3

Aplikace je vytvořená pro širokou škálu zařízení. Vedle Androidu ji rozjedete i na iOS, Blackberry, Symbianu, Javě, Windows a Macu. Tato rozsáhlost pokrytí různých systémů dělá z Nimbuzzu zajímavou konkurenci například pro Skype.

[appbox googleplay com.nimbuzz]

[appbox appstore id297574648]

[appbox windowsphone dbff9b0e-7c9d-4914-b56a-9d6052a9a7c2]

Skype

Známý a rozšířený kecálek stejnojmenného protokolu z prostředí Windows. Dočkal se adaptace a rozšíření na platformy Android, iPhone, Symbian, Linux a Mac.

skype 1 skype 2 skype 3

Aplikace nepřináší podporu žádných jiných protokolů, umožňuje pouze volání a psaní v rámci svého protokolu. Kromě bezplatného volání máte i zde možnost zakoupit si kredit, který následně můžete čerpat na volání do pevných a mobilních sítí po světě. Pro přehled sazeb navštivte stránku www.skype.com. Kromě volání podporuje aplikace přenášení souborů a videohovory.

[appbox googleplay com.skype.raider]

[appbox appstore id304878510]

[appbox windowsphone c3f8e570-68b3-4d6a-bdbb-c0a3f4360a51]

Viber

Viber je aplikací stejnojmenného protokolu umožňující bezplatné volání a zasílání zpráv v rámci vlastní sítě. A to zcela zdarma, bez reklam a bez poplatků. V současnosti je aplikace dostupná pro Android, Blackberry, Windows Phone a iPhone. Využívá ji přes 40 milionů uživatelů.

viber 1 viber 2 viber 3

Zajímavostí je, že aplikace spolupracuje s vaším existujícím adresářem, ve kterém vám ukáže, které další číslo také používá Viber. Kromě volání umožňuje aplikace odesílání a příjem fotografií. Dle vyjádření uživatelů je nevýhodou aplikace fakt, že pokud zrovna voláte v síti Viber a někdo vám zavolá prostřednictvím GSM, stávající relace se automaticky ukončí a vy máte možnost přijmout nový hovor. Zatím program GMS blokovat v případě hovoru přes Viber neumí. Dalším nedostatkem může být, že pokud má druhá strana telefon vypnutý, vy stále slyšíte vyzvánění místo ohlašovacího tónu o nedostupnosti.

[appbox googleplay com.viber.voip]

[appbox appstore id382617920]

[appbox windowsphone 3d051f9b-9e03-456f-b647-bea34fe7031c]

Předchozí článek
Další článek
Martin Polický
Martin Polický
Martin miluje mobilní technologie, které ve svém volném čase rád testuje a recenzuje.
Další články

1 komentář

Diskuze je uzavřena.

Nejčtenější

Poslední komentáře