Sobota, 13 dubna, 2024
DomůNovinkyNabídnou nové Pixely 4 bezdotykové ovládání i v ČR a na Slovensku?

Nabídnou nové Pixely 4 bezdotykové ovládání i v ČR a na Slovensku?

Nové Pixely 4 mimo skvělého fotoaparátu přinesou i mnoho zajímavých funkcí jako technologii MotionSense, která prostřednictvím radaru a speciálních senzorů dokáže vyhodnocovat bezdotyková gesta a použít je k ovládání smarpthonu. Pomocí gest bez nutnosti dotknout se obrazovky bude např. možné odmítnout hovor, odsunout budík nebo přepínat v hudbě.

Výbornou zprávou je, že funkce, kterou nedisponují žádné jiné smartphony, bude nejspíše zpřístupněna i uživatelům v České republice a na Slovensku. Vyplývá to ze zprávy serveru XDA Developers, jehož redaktoři tuto informaci objevili v předprodukční verzi APK funkce MotionSense. Protože integrovaný radar pracuje na frekvenci 60 GHz, vyžadují nové Pixely certifikaci u regulačních orgánů pro vysokofrekvenční vysílání v zemích, kde se budou prodávat. Funkce tedy nebude fungovat všude automaticky.

Není bez zajímavosti, že v seznamu, který celkem obsahuje 53 zemí, se objevují i ČR a Slovensko, kde se Pixely oficiálně neprodávají. Ve výpisu je v podstatě zahrnuta velká část Evropy. Vše podstatné včetně finálního seznamu zemi s podporou MotionSense dozvíme už zanedlouho. Tisková konference společnosti Google je naplánována na 15. října.

Zdroj

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře