Čtvrtek, 18 dubna, 2024
DomůNovinkyHTC One má revoluční fotoaparát a nejjemnější displej na světě. Pořádná konkurence...

HTC One má revoluční fotoaparát a nejjemnější displej na světě. Pořádná konkurence pro iPhony vstoupí do prodeje v březnu!

Společnost HTC představila špičkový smartphone One. V jeho dokonalém celohliníkovém těle se ukrývají technologické inovace a supervýkonný hardware, které nastavují nový standard pro chytré telefony. Doslova ultimátní jsou hlavní fotoaparát a především displej s extrémní hustotou pixelů.

?Lidé jsou v dnešní době ponořeni v konstantní záplavě aktualit, zpráv a informací. Přestože jsou chytré telefony jedním z hlavních způsobů, jak získávat informace nebo zůstat v kontaktu s lidmi, na kterých nám záleží, nedokážou zatím držet krok s tím, jak je skutečně lidé využívají,? řekl generální ředitel HTC, Peter Chou.

HTC One se chlubí brilantním displejem velikosti 4,7 palce a neskutečnou hustotou 468 bodů na palec, hliníkovým tělem z jednoho kusu a operačním systémem Android Jelly Bean. Součástí je také modul podporující technologii LTE, která umožňuje super rychlé surfování na internetu. Zajímavou funkci pak představuje HTC Sense TV, které mění One na dálkové ovládání pro většinu televizí, set-top boxů a přijímačů. Infraport je zabudovaný pod zapínacím/vypínacím tlačítkem na horní straně.

Přední část telefonu zaujme dvojicí stereo reproduktorů se zabudovaným výkonným zesilovačem Boomsound. Hnacím motorem je výkonný čtyřjádrový procesor Snapdragon 600 s frekvencí 1,7 GHz a grafická jednotka Adreno 320. Doplňují je 2 GB operační paměti a 32GB nebo 64GB interní úložiště. Nevyměnitelná baterie má spíše podprůměrnou kapacitu 2300 mAh a jsme velmi zvědavi na to, jak si povede v praxi.

Hliníkové tělo je v nejsilnějším místě tlusté 9,3 milimetrů, v nejtenčím místě pouhé 4 milimetry. Hmotnost smartphonu se zastavila na ještě přijatelných 143 gramech (taková Lumia 920 váží 185 gramů). Fotoaparát, jedna z diskutovaných vlastností nového modelu, se může pochlubit clonou F2.0 a ohniskem 28 mm: One disponuje jako druhý telefon na světě, po Lumii 920, optickou stabilizací obrazu (OIS).

Součástí zbrusu nového rozhraní Sense je pak služba BlinkFeed, která na hlavní obrazovce agreguje všechny důležité informace ze sociálních služeb, zpravodajských serverů a tak podobně.

HTC One bude k dispozici ve stříbrné a černé variantě už příští měsíc. Výrobce připravuje masivní start: telefon začne naráz prodávat ve více než 80 zemích u více než 185 operátorů a prodejců. Na tiskové konferenci cena, za kterou se bude prodávat, nezazněla. Podle našeho odhadu jej ale za méně než 16 tisíc korun nepořídíte.

 

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

2 KOMENTÁŘE

Diskuze je uzavřena.

Nejčtenější

Poslední komentáře