Sobota, 13 dubna, 2024
DomůNovinkyRegistrace do hackerské soutěže The Catch byly spuštěny

Registrace do hackerské soutěže The Catch byly spuštěny

Sdružení CESNET ve spolupráci se společností Trend Micro pořádá druhý ročník hackerské soutěže The Catch. Účastnit se jí mohou jednočlenné až čtyřčlenné týmy z řad zkušených i začínajících IT nadšenců starších 15 let, kteří si chtějí vyzkoušet své analytické a „hackerské“ schopnosti ve hře typu Capture the Flag (CTF).

Už nyní se mohou týmy registrovat na stránkách akce www.thecatch.cz a vyzkoušet první (testovací) úlohy. Smutnit nemusí ani ti, kdo zatím nemají žádné parťáky do týmu ‒ snadno si je najdou pomocí aplikace Slack. Odkaz na ni a stejně tak pravidla hry jsou rovněž na webu soutěže.

Ta začne přesně v pátek 12. října ve 12:00 hodin, kdy budou zveřejněny úlohy pro první kolo, které skoční v poledne 19. října. Deset nejlepších týmů z prvního kola se utká v druhém kole, které se bude konat 27. října na Masarykově koleji ČVUT v Praze. Z účastníků druhého kola bude nominován jeden tým, který bude reprezentovat Českou republiku v mezinárodním finále Trend Micro CTF 2018 v Japonsku. Pro nejlepší týmy jsou navíc připraveny hodnotné ceny, drobné dárky získají i ostatní hráči.

„Soutěží The Catch se hlásíme k myšlenkám říjnového Měsíce kybernetické bezpečnosti, jehož cílem je přispět k budování bezpečnějšího prostředí Internetu a kybersvěta. Zároveň bychom chtěli hlavně mladým lidem více přiblížit práci forenzních analytiků a ukázat jim, jak může být kreativní a zábavná,“ říká Andrea Kropáčová, vedoucí Oddělení podpůrných služeb a bezpečnosti sdružení CESNET.

Sdružení CESNET bylo založeno v roce 1996 vysokými školami a Akademií věd ČR. Buduje a rozvíjí národní e-infrastrukturu CESNET určenou pro vědu, výzkum a vzdělávání, která zahrnuje počítačovou síť, výpočetní gridy, datová úložiště i prostředí pro spolupráci a nabízí širokou škálu služeb univerzitám, vědecko-výzkumným pracovištím i dalším institucím. Sdružení se zabývá také vlastním výzkumem a vývojem informačních a komunikačních technologií.

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře