Sobota, 13 dubna, 2024
DomůNovinkyStřílečka Far Cry 5 vydělala již 300 milionů dolarů

Střílečka Far Cry 5 vydělala již 300 milionů dolarů

S tím, že nejnovější díl série Far Cry bude vlmi úspěšný, se počítalo. Nyní domněnky potvrdil přímo Ubisoft, který vydal přehlednou infografiku velebící dosavadní úspěchy „pětky“.

Far Cry 5 se za první týden může pochlubit tržbami ve výši 310 milionů amerických dolarů, zdvojnásobilo tedy prodeje předchozího dílu. Více než polovina kopií přitom byla prodána digitálně.

Dále ze statistiky vyplývá, že hráči zachránili více než 177 milionů civilistů a chytili 5,1 milionu ryb, nebo že téměř devět tisíc hráčů přepadl skunk a hozeno bylo již přes 35 milionů tyček dynamitu.

Pátý díl Far Cry zavádí hráče do amerického státu Montana a jeho fiktivní oblasti Hope County. V kdysi klidném a svobodném regionu se musíte postavit tamní skupince fanatiků soudného dne, vedené charismatickým prorokem. Čeká vás obrovská otevřená krajina, kde budete rekrutovat povstalce, lovit zvířata a prohánět se ve všech vozidlech, co vám přijdou pod ruku.

Hra samotná vyšla 27. března na počítače s Windows, PlayStation 4 a Xbox One.

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře