Čtvrtek, 11 dubna, 2024
DomůNovinkyTim Cook byl proti podání žaloby na Samsung, píše agentura Reuters

Tim Cook byl proti podání žaloby na Samsung, píše agentura Reuters

Steve Jobs nenáviděl operační systém Android tak moc, že chtěl vydat i poslední cent z peněz, kterými jeho firma disponovala, na jeho zničení. V rámci svého postoje neváhal začít válku se Samsungem. Jak dokládá zpráva serveru Reuters, ne každý z čelních představitelů firmy s ním souhlasil. K lidem s odlišným názorem údajně patřil i Tim Cook.

Samsung totiž patřil a stále patří k největším dodavatelům Applu, a to i navzdory tomu, že v posledních měsících došlo ze jeho strany ke snížení zakázek. Cook se velmi obával narušení oboustranně výhodné spolupráce. Jobsovi už ale prý čím dál víc začala docházet trpělivost, bylo mu totiž jasné, že právě partnerství obou firem Samsung zneužívá.

Výkonný ředitel společnosti Samsungu, Chi H. Choi, v roce 2010 prohlásil, že popularita iPhonu je z velké části postavena na jeho fanatických fanoušcích. J.K. Shin, ředitel IT & Mobile Communications divize, však byl jiného názoru. Podle něj se Samsung musel změnit.

Jen několik měsíců poté se možná i proto začal prodávat model Galaxy S, následovalo uvedení tabletu Galaxy Tab. Oba přístroje podle Jobse otrocky kopírovaly vzhled iPhonu a iPadu. Cook údajně svého šéfa nabádal k trpělivosti, ale nebylo mu to nic platné. Apple podal v dubnu 2011 na Samsung svou první žalobu.

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

2 KOMENTÁŘE

  1. Se nedivim , obzvláště když se to začíná obracet i proti nim. „Kdo seje vítr…. “

    A všimněte si obrázku u článku iPhone na základní obrazovce a Samsung v seznamu aplikaci. Manipulace jak sv***. Takto žádný android , natož Samsung, nevypadá v default stavu! ?

    • Pavle, asi jste moc Androidů neviděl. Tohle je obrazovka draweru (seznamu aplikací) z nového Touchwiz, který Samsung používá ve svých modelech s Androidem 4.1+. Je inspirována čistým Androidem, který od verze Jelly Bean vypadá totožně.

      Ano, porovnávat homepage obrazovku (iPhone) a obrazovku nainstalovaných apps (Samsung) není košér, ale podobnost tam opravdu je.

Diskuze je uzavřena.

Nejčtenější

Poslední komentáře