Čtvrtek, 18 dubna, 2024
DomůNovinkyHTC skončilo deváté čtvrtletí po sobě ve ztrátě

HTC skončilo deváté čtvrtletí po sobě ve ztrátě

HTC se nadále nedaří. Dokazují to i finanční výsledky za druhé čtvrtletí letošního roku, podle kterých se tento tchajwanský výrobce mobilních telefonů propadl znovu do ztráty.

Čistá ztráta po zdanění za tři měsíce činila 64,23 milionu dolarů, což mezičtvrtletně znamená zlepšení o 3,9 %, žádný důvod k oslavě to však samozřejmě není. Za první půl rok 2017 se ztráta podniku vyšplhala na 131,1 milionu dolarů.

Společnost, která byla průkopníkem chytrých telefonů s operačním systémem Android, zápasí dlouhodobě s konkurencí ze strany amerického Applu, jihokorejského Samsungu a na druhé straně levnějších čínských soupeřů. V posledních sedmi letech neustále ztrácí podíl na trhu a nyní se nedostane ani do první pětky nejúspěšnějších výrobců.

Ačkoliv HTC vkládá velké naděje do virtuální reality Vive a chytrého „mačkacího“ telefonu U11, analytici zůstávají skeptičtí a očekávají, že ve třetím kvartálu letošního roku firma vykáže ještě větší ztrátu.

Zdroj

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře