Sobota, 13 dubna, 2024
DomůNovinkyPevný internet od O2 zrychluje. Rychlost stahování dosáhne až 80 Mbit/s

Pevný internet od O2 zrychluje. Rychlost stahování dosáhne až 80 Mbit/s

O2 zvyšuje rychlosti na svém pevném internetu. Všem svým zákazníkům s tarifem Aktiv, u kterých to umožňovaly technické parametry přípojky, zvýšil zdarma dostupnou rychlost ze 40 na 50 Mbit/s. Toto navýšení se týká zhruba 10 % z celé zákaznické báze. Zákazníci mohli tuto změnu zaznamenat již v týdnu od 10. října.

„Pro přibližně 250 tisíc českých domácností bude navíc od listopadu dostupný nový tarif Premium. Ten nabídne rychlost stahování až 80 Mbit/s a také zajímavou rychlost pro upload dat 8 Mbit/s,“ vysvětluje Jan Hruška, ředitel pro fixní služby v O2, s tím, že zájemci si mohou dostupnou adresu ověřit na www.zrychlujeme.cz.

Navýšení rychlostí umožnila nejen pokračující výstavba předsunutých DSLAMů, ale i další technologické úpravy v pevné síti (tzv. retransmise a SRA – Seamless Rate Adaptation), které snižují rušení a přeslechy na přípojce. Díky kombinaci uvedených mechanismů lze zajistit lepší stabilitu u delších přípojek a zároveň dosáhnout násobně vyšších rychlostí u kratších přípojek. V případě tarifu Premium až 80 Mbit/s ve vzdálenosti do 500 m od ústředny.

K rychlejšímu Internetu na doma doporučuje O2 prémiový modem ZyXEL VMG8924. Zákazníkům nabízí nejen skvělý výkon a praktické funkce, ale i luxusní vzhled v klavírní černé barvě. Spolu s tarifem je možné modem získat na splátky za zvýhodněných 84 korun měsíčně na dva roky. V případě jednorázové platby nabízí O2 s tarifem cenu 1 999 korun.

Domácnostem, ve kterých není pevný internet od O2 dostupný, nabízí operátor službu Internet Air. Ta není vázána na konkrétní lokalitu, zákazníci ji mohou využívat doma, na tuzemské dovolené nebo na chatě.

55a9s

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře