Pátek, 19 dubna, 2024
DomůNovinkyNa českém trhu se začal prodávat Asus ZenFone 3

Na českém trhu se začal prodávat Asus ZenFone 3

Na český trh vstoupil v uplynulých dnech první telefon z modelové řady Asus ZenFone 3. Zákazníky láká na slušnou výbavu, povedený design a kvalitní materiály.

Asus se pomalu zabydluje mezi klíčovými výrobci smartphonů. Každou novinkou tento tchajwanský výrobce míří výše a nová modelová řada ZenFone 3 je toho důkazem.

V ČR firma zákazníkům nabízí zatím pouze základní model (ZE520KL). V jeho výbavě neschází 5,2palcový Full HD displej či osmijádrový procesor Snapdragon 625 vyrobený 14nm FinFET technologií. Operační paměť má kapacitu 4 GB, pro data je připraveno 64GB interní úložiště a komu by ani tato porce nestačila, může využít microSD karty.

Nový ZenFone 3 dostal 16Mpx fotoaparát s optickou stabilizací a laserovým ostřením. Přední kamerka si pak vystačí s 8 Mpx. Počítat můžete také s plnou podporou LTE a WiFi standardem 802.11 ac. Nechybí stále rozšířenější konektor USB-C, 2650mAh akumulátor a podpora rychlonabíjení Quick Charge 3.0. Operačním systémem je Android 6.0 Marshmallow s nadstavbou Zen UI 3.0. Cena je stanovena na sympatických 9 990 Kč s DPH.

Za několik týdnů se v prodeji objeví i další modely z řady ZenFone 3, a to včetně nejlépe vybavené varianty ZS570KL s procesorem Snapdragon 821 a 6 GB operační paměti.

watch-the-product-video

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře