Sobota, 13 dubna, 2024
DomůRecenzeTy nejlepší hry zdarma pro rychlé zabavení #2

Ty nejlepší hry zdarma pro rychlé zabavení #2

Připravili jsem si pro vás článek o hrách pro iOS a Android, které se nachází v sekci Hry zdarma, kterých je spousta Některé jsou kvalitní, některé méně a některé nestojí ani za stažení. Proto bylo pro tento výběr důležité celkové umístění v této sekci, datum vydání nebo důležitá aktualizace. Samozřejmě hra musela být nějakým způsobem zajímavá, aby se vůbec do tohoto výběru dostala. 

Mad Skills BMX  7/10

V této hře se staneme závodníky na bmx kolech. Po spuštění hry nás čeká kompletní tutoriál, který nás provede hrou. Ten je oproti jiným hrám těžší, protože hra po nás vyžaduje jeho perfektní splnění. Například když se o něco málo zpozdíme před výskokem, průvodce nám řekne, že takhle se to nedělá a začínáme znova. Díky tomuto, nelze všechny prvky zvládnout hned na poprvé.

Na druhou stranu ovládání je poměrně jednoduché a skládá se z pohybů prstem na pravé straně obrazovky. Posunem prstu nahoru skáčeme, posunem prstu dolů zrychlíme a posunem prstu doprava uděláme s kolem backflip, což je salto dozadu. Na levé straně držíme pouze tlačítko pro jízdu vpřed. Samotné závody probíhají vždy ve dvou. Jejich splnění je ze začátku o hodně jednodušší, než samotný tutoriál. První série závodů je pro nováčky a projedeme ji celkem rychle. Poté nás čekají závody pro pokročilé a experty.

Díky tomu, že je hra zdarma, tak si zahrajeme jen její část a hodně dalších věcí si pak můžeme dokoupit, pokud nás bude stále bavit. Dokonce je k dispozici balík tratí pouze za to, že budeme ?lajkovat? stránku hry na Facebooku. Jinak je zde opravdu mnoho věcí, které si můžeme dokupovat. Jsou to nové tratě, které jsou na různých světových lokacích apod. K dispozici jsou i noví jezdci, mezi které patří například kostlivec nebo robot. Jak již bývá zvykem, je zde i možnost podvádět a proto si můžeme za necelé euro dokoupit otevření všech základních tratí.

Grafická stránka hry je na velmi dobré úrovni. Kreslené prostředí se ke hře hodí a není ani tak náročné na výkon mobilních přístrojů a hlavně to není šílený žrout baterie. Ve hře jsou integrovány sociální sítě, jak jsem již zmínil a lze se chlubit každým výsledkem.

Na závěr musím říct, že i přes těžší tutoriál mě hra bavila a pomohla mi přečkat dlouhé chvíle. Bohužel je zatím k dispozici pouze pro iOS, ale Android uživatelé by se měli také dočkat.

iOS

[dmalbum path=“/wp-content/uploads/dm-albums/MadSkillsBMX/“/]

Reveal The Maze  7/10

Kdo má rád bludiště, tak je zde správně. V této jednoduché hře máme za úkol dostat tmavým bludištěm kuličku z místa na místo. A nebude to jen tak. Bludiště je totiž celé zahaleno do absolutní tmy. Trocha světla je pouze kolem kuličky. A hra může začít. Už od prvního levelu je zřejmé, že tahle hra vám vydrží na velmi dlouhou dobu. Během putování bludištěm sbíráme hvězdičky pro zvýšení skóre a také bonusové předměty, které nám pomáhají dostat se do cíle. Jsou to svíčky, pochodně, žárovky a další. Hra se ovládá pomocí akcelerometru.

Ten je přiměřeně citlivý, takže nemusíme mobil kroutit do krkolomných poloh. Navíc kulička naráží do stěn bludiště, takže pohyby jsou přiměřené. Hra nabízí šest základních bludišť. V každém je zhruba dvacet levelů. Je zde i doložka, že další bludiště budou k dispozici v aktualizacích. Takže po skončení základní části se máme stále na co těšit. Vývojáři pro nás připravili nákup bonusových předmětů, pokud by nám hra nešla zvládnout. Jsou zde všechny pomůcky, které používáme během hraní. Bohužel jsou zde i nákupy, které se mi zdají přehnané a to třeba nákup 10 000 žárovek za ?89,99.

Doufám, že v tom nebyl jiný úmysl, než pomoct hráčům, protože jedno malé překliknutí nás může v tomto obchodě přijít hodně draho. Dále hra nabízí takový výměnný obchod. Pokud se na Skype, dostaneme ve hře určitou odměnu. Například pochodně, žárovky a další. Během hry nás provází klidná hudba, u které bychom mohli v klidu relaxovat. Bohužel to jsou někdy fakt nervy dopravit kuličku na určené místo.

iOS

[dmalbum path=“/wp-content/uploads/dm-albums/RevealTheMaze/“/]

Beach Buggy Blitz 9/10

Beach Buggy Blitz od Vector Unit je ohodnocena jako jedna z nejlepších her podle nejmenovaného světového internetového deníku. Tuhle hru jsem nemohl nechat stranou, protože jen tohle hodnocení ve mně vyvolalo zvědavost. Ve hře si sedneme do buginy a budeme se prohánět po pláži na tajuplném ostrově. Náš cíl je velmi jednoduchý. Ujet co nejdelší vzdálenost. Hra je vytvořena jako časovka, takže během jízdy projíždíme checkpointy a sbíráme sekundy navíc, která nás udržují ve hře. Každým zdržením ztrácíme drahocenný čas. A do cesty se nám může postavit ledacos. Například nám cestu zkříží obří pochodující krab, či překážka v podobě chatrče a nebo se nám do cesty může vetřít projíždějící protivník.

Taky se občas stane, že sjedeme z cesty a objevíme se v moři a můžeme jet znova. Ovládání je prosté. Bugina sama zrychluje a na nás je pouze zatáčení vpravo, vlevo. Lze nastavit i další ovládání, ale tohle mi přijde jako nejvhodnější. Zde záleží na každém z vás, jaký máte vkus. Co se týče grafického zpracování, tak to  je na velmi vysoké úrovni. Animované zpracování osloví spíše mladší hráče. Starší se vrátí do dětských let. Musím říct, že na hru, která je zdarma, je všechno do detailu zpracováno ? neseká se a neobsahuje žádné bugy. Vše jede plynule. Zaujala mě položka v Nastavení, která je spíše pro slabší telefony a to nastavení kvality grafického zpracování. Na iPhone 4S nebyl problém s nejvyšším nastavením. Ve hře je zpracovaná i fyzika. Sice to není klasický způsob, ale takový obrácený, kdy bugina může zbourat chatrč, roztříštit obřího kraba nebo pokácet palmu. To nás sice zpomalí, ale jinak jedeme vesele dál.

Během závodu sbíráme mince, za které buď můžeme koupit nové vozítko, nebo začít hrát za jiný charakter. Důležité je si kupovat vylepšení, protože díky němu budeme dosahovat stále lepších výsledků. Cena dílů a vylepšení je poměrně vysoká, takže musíme odjet pár závodů než si budeme muset vylepšení dovolit. Už snad nikoho nezarazí, že mince lze dokoupit a cena se pohybuje od ?0,89 do ?8,99. I tady platí, že za ?Like? na Facebooku a za ?Follow? na Twitteru dostaneme nějaký bonus v podobě mincí do hry.

Vývojáři zvolili povzbuzující a dobře laděnou hudbu, která se příjemná na poslech a nijak nás během hraní neruší. Dále jako velké plus považuji podporu iCloudu, díky které můžeme pokračovat tam, kde jsme na jiném zařízení skončili. Navíc máme zálohovaný i celý průběh hry. Beach Buggy Blitz prakticky nelze nic vytknout. Je jednoduchá, zábavná a od obrazovky se jen tak neodtrhneme.

iOS | Android

[dmalbum path=“/wp-content/uploads/dm-albums/BeachBuggyBlitz/“/]

Jan Bíreš
Jan Bíreš
Student a redaktor, který píše články zaměřené na platformu iOS, především o užitečných aplikacích a návykových hrách.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře